İnternet teklifinin birinci bölümü kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, internetle ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi"nin birinci bölümü kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2014 19:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
İnternet teklifinin birinci bölümü kabul edildi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, önerge üzerine yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını onaylamasını eleştirerek, Gül'ün Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, onayladığı kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesini istediğini söyledi. TİB Başkanlığı'na verilen yetkilerin kabul edilemez olduğuna savunan ve başkanlığın yargı makamı olmadığına işaret eden Kaplan, "Özgürlükleri yasaklamaya başladığınız anda özgürlüklerin dışında arayışlar başlar" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihinin en ağır günlerinden geçtiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını bir kez dinlediğini ve bir daha dinlemek istemediğini söyledi. Bir avukat ve insan hakları savunucusu olarak yıllardır hukuk dışı dinlemelerle mücadele ettiğini, milletvekili olmadan önce de bu konuya dikkatleri çekmek için çaba sarf ettiğini anlatan Tanrıkulu, ancak AK Parti iktidarının konuya duyarsız kaldığını savundu. "Niye bugün mağdur edebiyatı yapıyorsunuz?" diye soran Tanrıkulu, "Birgün gelecek, sizi vuracak dedik ve geldi vurdu" ifadesini kullandı.

AK Parti milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine Tanrıkulu, "İnsanların çocuklarına bırakacakları en değerli şey onurlarıdır, sağa sola sığmayan para değil. Bu Cumhuriyet sizlere başbakanlık vermiş, milletvekilliği, bakanlık vermiş her şeyi vermiş bundan daha büyük bir onur var mı? Nedir bu kibir, para hırsı? Nereye götüreceksiniz?" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, teklifin birinci bölümünün kabul edilmesinin ardından birleşime bir saat ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber