Tabletli eğitimde ilk ders bütçe, konu da tasarruf

FATİH projesi kapsamında yüzbinlerce öğrenciye dağıtılan tabletlerde tasarrufa vurgu yapılacak. SPK ve MEB’in ortak çalışmasıyla geliştirilecek uygulama tablet bilgisayarlara ücretsiz yüklenecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Şubat 2014 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tabletli eğitimde ilk ders bütçe, konu da tasarruf

TÜRKİYE'DE tasarrufların milli gelire oranı yüzde 12'ye kadar düşerken, ekonomi yönetimi çareyi çocuklarda buldu. Yüz binlerce öğrenciye dağıtılan tablet bilgisayar ile tasarruf konusuna vurgu yapılarak cari açıkla mücadele küçük yaşta öğrenilecek. Özellikle küçük çocuklara yönelik oyunlar finansal içerikli olarak hazırlanacak. Herhangi bir oyunda para biriktiren çocuk buna göre bütçeleme yaparak harcamasını gerçekleştirebilecek. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak çalışması ile geliştirilecek uygulama tablet bilgisayarlara ücretsiz olarak yüklenecek. Uygulamada konu başlıkları olarak "TL'nin tanınması, kuruşların kullanımı, kredi kartı harcamalarının bütçeye etkisi, tasarrufların önemi" üzerinde duruluyor. Örneğin matematikteki bir havuz probleminden yola çıkılarak kredi kartlarına yönelik problemler çözülecek.

Tasarruf yapmanın ülke ve aile ekonomisine faydalarına da değinilecek. Tablet bilgisayarlardaki uygulamalar akıllı tahtalar tarafından da finansal eğitim derslerinde kullanılabilecek. Söz konusu çalışmalar kalkınma planı çerçevesinde yürütülüyor. Çalışmaların kapsamında temel zorunlu eğitimlerini almakta olan 6-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençler ile öğretmenler yer alıyor.

Hedef 6-18 yaş grubu

Türkiye'de tasarrufları teşvik etmek ve finansal eğitimin artırılmasını amaçlayan çalışmaya ilişkin olarak SPK ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik Ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı. Bu kapsamda finansal eğitimin yaygınlaştırılması ve finansal farkındalığın artırılmasına yönelik çeşitli projeler yürütülmesi planlanıyor. Söz konusu projelerin hedef kitleleri arasında okul çağındaki çocuk ve gençler ile öğretmenler önemli bir grup olarak yer alıyor.

Fatih Projesi kilit olacak

PROJE kapsamında hazırlanan dijital eğitim içerikleri, FATİH projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) ve EBA Market'te yayınlanacak. Öğretmenler ve öğrenciler uygulamadan ücretsiz faydalanabilecek. SPK'nın açıklamasında ise "Bu protokol kapsamındaki eğitim çalışmaları ile finansal eğitimin tüm kesimlerine yaygınlaştırılması, finansal okuryazarlık kapasitesinin geliştirilmesi ve finansal kararların daha sağlıklı alınarak mali piyasaların gelişimine ve derinleşmesine katkı sağlanması hedefleniyor" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber