Kendi YÖK taslağıyla ÜAK'nın metnini birleştirme çabasına giren Teziç, bugün Erdoğan ve Sezer'le görüşerek 'makul bir ek süre' talep edecek.

Haber Giriş : 22 Ocak 2004 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kendi YÖK taslağıyla ÜAK'nın metnini birleştirme çabasına giren Teziç, bugün Erdoğan ve Sezer'le görüşerek 'makul bir ek süre' talep edecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in, YÖK tasarısı için hükümetten istediği süre bugün doluyor. Teziç'in elinde iki tasarı var. Biri, Üniversitelerarası Kurul' un (ÜAK), diğeri de kendisinin hazırladığı tasarı. Teziç, ÜAK'ın tasarısı üzerinde değişiklikler yaparak kendi taslağını oluşturmuştu. Bu taslağa ÜAK sert tepki gösterdi.
Teziç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Tayyip Erdoğan'la bugün yapacağı görüşmelerde, ikisine de metinlerle ilgili bilgi verecek. Teziç, "Görüşmelerde, nihai bir metnin ortaya çıkması için iki tasarı arasında entegrasyona ihtiyaç olduğunu, bu nedenle de makul bir süre gerektiğini belirteceğim. Ama aslında sürenin de ötesinde bazı şeyler var. Bunları anlatacağım" dedi.

'Herkes tatmin olmalı'
Teziç, Sezer ve Erdoğan'la görüşmesinde, tasarının üniversitelerin sorunlarını çözmek için yapılması gerektiğini ve her tarafın tatmin olmasının çok önemli olduğunu anlatacak. Süreden daha önemli olan noktanın sorunlara çözüm üretmek olduğunu vurgulayacak olan Teziç, YÖK Yasası' nın değiştirilmesi konusunda 'iyi niyet ve kararlılık' sergilediklerini belirtecek. Teziç, bu nedenle, ÜAK ile kendi taslağı arasında bir entegrasyon için belirli bir süreye ihtiyaç olduğunu dile getirecek.
Teziç, görüşmelerden sonra ÜAK ve kendi taslağının entegrasyonu için çalışmalara başlayacak. Bunun için, ÜAK taslağını hazırlayan rektörlerle toplanacak. Daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalara başlanacak. Bu çerçevede, özellikle, meslek liselerinin üniversiteye girişine yönelik düzenlemelerin tartışılacağı belirtiliyor.

MEB tartışmalardan mutlu!
Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ile ÜAK arasında yaşanan tartışmaları dikkatle izliyor. MEB yetkilileri, bugün taslağın verilmemesi halinde kendi çalışmalarını gündeme getirip getirmeyecekleri yönündeki sorulara, "Başbakan'ın tavrına bağlı. Tartışmalar biraz da hoşumuza gidiyor. Bizim hazırladığımız taslak aslında hem ÜAK'ın hem de Teziç'in taslağından iyiydi. Biz beklemedeyiz, izliyoruz. Ama bize bir talimat gelmeden, kendi taslağımızı Meclis'e göndermek gibi bir durum söz konusu olmaz" dedi.
YÖK Genel Kurulu üyesi Burhan Şenatalar ise YÖK ile ÜAK arasındaki tartışmalardan kaygılanılmaması gerektiğini söyledi: "Burada önemli olan uzun süreliğine değiştirilmeden kalacak metni ortaya çıkarmak."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber