İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Arama ve Kurtarma Teknisyeni olma şartları değişti

Arama ve Kurtarma Teknisyeni kadrosuna yapılacak alımlar, ÖSYM'nin yaptığı merkezi yerleştirmeler arasından çıkarıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Şubat 2014 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arama ve Kurtarma Teknisyeni olma şartları değişti

27 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6525 sayılı Torba Kanuna göre, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında yer alan "Arama ve Kurtarma Teknisyenliği" kadrosuna yapılacak alımlar, ÖSYM tarafından yürütülen merkezi yerleştirmelerden çıkarılmıştı.

Kanunda yer alan ilgili madde şu şekildedir:

"MADDE 37- 5902 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 1-
....

(4) Arama ve kurtarma teknisyeni kadrosuna Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubu puan sırasına göre ilk defa açıktan atanacak personel, alım yapılacak her bir kadro için boş kadro sayısının beş katına kadar çağrılacak adaylar arasından yapılacak sözlü ve uygulamalı sınav sonucu başarı sırasına göre atanır. Arama ve kurtarma teknisyeni kadrosuna atanacakların başvuru tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almamış olmaları ve sınav ilanında duyurulacak olan boy ve kilo koşulları ile Başkanlıkça belirlenecek diğer şartları taşımaları şarttır. Arama ve kurtarma teknisyenleri, söz konusu hizmetlerde elli yaşına kadar görev alırlar. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, bunların aktif görev süreleri ile elli yaşın üzerinde aktif görevde bulunacaklara ilişkin şartlar ve diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir.

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMALARI

1- Arama kurtarma teknisyeni kadrosuna yapılacak atamalar, ÖSYM'nin merkezi memur yerleştirmesi dışına çıkarılacaktır. İlanı Afet ve Acil Durum Başkanlığı kendisi yapacak. Her bir kadro için 5 katı aday sözlü ve uygulamalı sınava alnacak.

2- Arama ve kurtarma teknisyeni kadrosuna atanacakların başvuru tarihi itibariyle otuz yaşından gün almamış olmaları gerekecek.

3- Arama ve kurtarma teknisyeni kadrosuna başvurabilmek için boy ve kilo koşulları aranacak ve bu koşullar ilan metninde yer alacak.

4- Arama ve kurtarma teknisyenleri, söz konusu hizmetlerde elli yaşma kadar görev alırlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber