Türk Tabipleri Birliğinden yan dal uzmanlık eğitimi sınavına itiraz

Haber Giriş : 24 Mayıs 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (UDEK) Sekreteri Dr. Ali Özyurt, Sağlık Bakanlığı'nın açtığı yan dal uzmanlık eğitimi sınavının YÖK, TTB ile uzmanlık derneklerinin görüşleri alınana kadar ertelenmesini istedi.

Özyurt, Tabip Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, sınavın açıldığını gazete ve Sağlık Bakanlığı'nın web sayfasından öğrendiklerini, bu işin bileşenleri olan tıp fakülteleri ile TTB'nin görüşünün alınmadığını savundu. Duyurunun sınavdan 15 gün önce yapıldığını, bu süre içinde adaylardan yazılı ve sözlü sınava hazırlanmalarının beklendiğini belirten Özyurt, sınavda 14 eğitim birimi için 222 kadro belirlendiğini, bunun da nasıl tespit edildiğinin belli olmadığını kaydetti.

SIFIR ALSA DA BAŞARILI

Kadro açılan kliniklerin altyapıları ile eğitimci sayısının çok önemli olduğuna işaret eden Özyurt, sınavda buna dikkat edilmediğini ileri sürdü. 5 kişilik jürinin de bakanlık tarafından seçilmesini eleştiren Özyurt, bunun kur'ayla yapılması gerektiğini ifade etti. Yazılı sınavda sorulacak soruların da kimler tarafından hazırlandığının belirtilmediğini ve bir baraj konulmadığını anlatan Özyurt, ?'Buna göre yazılı sınavdan yüksek not alan birisi sözlüden sıfır alsa da başarılı sayılacaktır. Sınav YÖK, TTB ile uzmanlık dernekleri ve uzmanlık dernekleri yeterlilik kurullarının önerileri alındıktan sonra açılmalı. Bu kurum ve kuruluşların görüşleri alınana kadar ertelenmelidir? dedi

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber