Or-Köy uygulamalarında yeni dönem

Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan Or-Köy Bilgi Sistemi hayata geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2014 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Or-Köy uygulamalarında yeni dönem

Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan Or-Köy Bilgi Sistemi hayata geçirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Or-Köy Bilgi Sistemi, aylarca süren planlama, tespit ve kredilendirme sürelerini kısaltmak, köylüleri evrak yükünden kurtarmak ve geri ödemeleri kolaylaştırmak amacıyla hazırlandı.

Kredilendirme, bölge müdürlükleri ödenek talep ve tenkis, borç erteleme, icra ve borç bilgilerinin güncellenmesi gibi işlemlerle ödenek kullanma miktarları, kredi geri ödemeleri, taahhüt ihlali süreci sistem üzerinden yapılıp, takip edilecek.

Or-Köy Bilgi Sistemi'ne başvuru için gerekli evraklar, sistem üzerinden ilgili kurumlardan dijital ortamda temin edilecek.

-3 milyon sayfa kağıt israfı önlenecek

Sistem, geçmiş yılların verilerine de anlık erişim imkanı sağlayacak. Yazışma ve onay süreçleri de sistem üzerinden gerçekleştirildiğinde, yılda yaklaşık 3 milyon sayfa kağıt tasarrufu sağlanarak, ekonomiye katkıda bulunulacak.

Orman Genel Müdürlüğünce ülke genelinde yürütülen projelerle her yıl yaklaşık 25 bin aileye ekonomik ve sosyal amaçlı kredi ve hibe desteği veriliyor. Genel Müdürlük, özellikle son yıllarda kredi desteklerinde yaptığı 10 kata varan artış ve bürokratik işlemleri azaltmasıyla önemli hizmetler gerçekleştiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber