'Tutuksuz yargılama esastır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Sarraf ve eski bakanların çocuklarının tahliyeleri için “Yargı kararı yokken haysiyet cellatlığı yapmak vicdanla bağdaşmaz" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Mart 2014 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tutuksuz yargılama esastır'

Emin PAZARCI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin'in projelerini tanıttığı toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gazetecilerin Rıza Sarraf ile eski bakanların çocuklarının tahliye kararına ilişkin sorusunu, "Tutuklu yargılama istisnadır, tutuksuz yargılama esas olmalıdır. Biz bunu, Ergenekon, Balyoz, KCK davaları gündeme geldiğinde de hep söyledik. Sayın Başbakanımızın son tahliyelerle ilgili olarak 'Adalet yerini buldu' sözü de tutukluluğun istisna olması bağlamında bir ifadedir" diye yanıtladı.

Tahliye edilenlerin yargılamasının sürdüğünü hatırlatan Çelik, "Kesin bir yargı kararı yokken insanlarla ilgili haysiyet cellatlığı yapmak, onlara silinmesi zor damga vurmak vicdanla bağdaşır bir şey değildir" diye konuştu. Binlerce kişinin yasadışı dinlemelerle mağdur edildiğini belirten Çelik, Bilal Erdoğan'la ilgili bir dinleme kararı olmadığını da belirtti.

YÜZDE 38.8'İN ÜZERİ BAŞARIDIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı için savcılığın inceleme başlattığını söyleyen Çelik, kes biç yapıştır yöntemiyle Bahçeli ve Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan kayıtları hatırlatarak "Bunlara inanmıyorsun da, diğerine niye inanıyorsun?" dedi.

Çelik 2009 yerel seçiminde AK Parti'nin yüzde 38.8 oy aldığını belirterek "Üzerine koyacağımız her yüzde başarıdır. 17 Aralık operasyonunu yapanlar muhalefetin heybesine malzeme dolduruyor" dedi.

CADI AVI OLMAYACAK

"Fethullah Gülen'in Amerika'da bir işi yoksa burası onun memleketidir, gelmesi lazım" diyen Çelik, "Bizi 28 Şubat'a benzetmeleri büyük bir densizlik. 28 Şubat'ta bütün mütedeyyin kadrolar hedefti. Bizim hizmet cemaati ile topyekun kavga başlatmamız söz konusu değil. Cadı avına çıkan bir AK Parti yönetimi olmayacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber