Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2014 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Muğla, akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney, Doğu Akdeniz kıyıları ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Ege, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ve Orta Karadeniz ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Muğla, akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Öğleden sonra İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber