Diyabet, körlüğün en büyük nedeni

Adıyaman Özel Park Hospital Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Lütfiye Yaprak, körlüğün en büyük nedeninin diyabet hastalığı olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2014 17:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Diyabet, körlüğün en büyük nedeni

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Lütfiye Yaprak, diyabet hastalığının göz hastalığının en büyük nedenlerinden olduğunu dile getirdi.

Opr. Dr. Lütfiye Yaprak, "Diyabet hastaları dahiliye doktoruna göründükten sonra ilk etapta mutlaka bir göz hekimi tarafından da taranması gerekiyor. Çünkü gözde kataraktan tutunda gözün arkasında sinir tabakasında yani retina tabasında kanama, ödeme neden olduğunu biliyoruz. Bunun içinde bir göz hekimine periyodik olarak muayene olması gerekiyor ve bu konuda hastalarımızı da uyarıyoruz. Durumun ciddiyetine göre hastalara periyodik aralıklara göre göz hekimine görünmelidir. İlk etapta yılda bir kez kontrollerini yaptırmaları gerekiyor. Eğer göz dibinde diyabete bağlı bir kanama, ödem görünürse onun sıklığını hastanın doktoru ayarlayacaktır. Duruma göre göz içine enjeksiyon, gözün arkasına, sinir tabakasına lazer uygulanabilir. Bu anlamda bütün hastalarımızı göz hekimimize yönlendirmemiz gerekiyor. Hastalarımızla ilgili tedavi sürecinde uygun görülen ilaçlar öngörülen şekilde kullanılmalıdır. Bazen hastalarımız vermiş olduğumuz ilaçları bir süre kullandıktan sonra devam etmemekte bu da haliyle iyileşme sürecinin yarıda kesilmesine sebebiyet verebilir. Diyabetli hastalarımız bu konuda daha hassas davranmalı ve hekimin uygun gördüğü şekilde tedavisine devam etmelidir. Park Hospital olarak hastalarımıza en iyi hizmeti sunma adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber