İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

T. Bakırhan: Siirt için 56 projemiz var

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Mart 2014 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
T. Bakırhan: Siirt için 56 projemiz var

VAATLERİ KAYDA GEÇİRİYORUZ

Memurlar.net olarak yerel siyasetçiler ile yaptığımız görüşmeleri yayınlamaya başladık. Amacımız, projeleri, vaatleri kayda geçirip, bir sonraki seçimde seçmen denetlemesine imkan tanımak. Bu çerçevede il veya ilçedeki en güçlü adaylarla yaptığımız söyleşileri dikkatinize sunuyoruz. Vaatlerini kayda geçirmek isteyen adaylar, memurlar.net'in iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirler.

Siirt Belediyesi şuan BDP'de. Ancak, BDP aday değişikliğine gitti. Aşağıda BDP Adayı Tuncer Bakırhan ile yaptığımız görüşme yer almaktadır. Ak Parti adayı Ali İlbaş ise randevu talebimize olumlu cevap vermedi. Siirt'e gitmiş olmamıza rağmen kendisi ile görüşemedik. Bu nedenle Siirt özelinde sadece BDP adayının görüşlerini yansıtabiliyoruz.


Edip Üzen/memurlar.net

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

1970 Kars doğumluyum. 19 yaşından beri 24 yıldır profesyonel siyasetçiyim. Aktif olarak profesyonel siyasetçiyim. 2002 yılında Milletvekili seçilmeme rağmen TBMM'ye giremedim. Çünkü partimiz barajı geçemedi. Uludağ Üniversitesi İktisat mezunuyum. BDP Siirt Belediye Başkan adayıyım.

30 Mart'ta Belediye Başkanı seçilirseniz Siirt için neler yapacaksınız?

Yerel seçimlerde daha çok projeler yarışır. Fakat Siirt nerdeyse 90 yıldır yatırım almamış. Mevcut altyapısı göçle birlikte yetmeyecek hale gelmiş. Kültürel, Sanatsal anlamda da çok geri bırakılmış bir şehir. Seçilen Milletvekilleri ve Belediye başkanları da hiç yatırım için çalışmamış. Şuanda Siirt'te 10 tane işçiyi istihdam edecek devlet kurumu yok. Daha çok gelir tarım ve hayvancılıkla sağlanıyor. En küçük yatırımların dahi olmadığı bir kentte işsizlik had safhada. Bir yangın çıksa sokağa itfaiye giremeyecek kadar dar bir durumda. Son beş yıldır biraz Siirt'i köy görünümünden çıkarmaya çalıştık. Ama muhalif olduğumuz için kaynaklarımız kısıtlı. 9 yıldır yapılmayan 5 yılda yapıldı. Demokratik şeffaf yerel yönetim modeli benimseyeceğiz. Sayın Başbakan'ın buradan Milletvekili olması önemli ama damadı olduğu il'e gerekli ilgili göstermedi. Kültürel mirası da dikkate alarak Siirt'in kaderine terk edilmesine müsaade edemeyiz.

Siirt için 56 proje

Siirt için 56 proje açıkladık. Daha çok farklı kültür ve inançları merkeze alıyoruz. Uyuşturucu batağına batmış gençleri kültür ve sanata yönlendireceğiz. Siirt'te doğru düzgün park yok. Yapılan 3 beş parkı da biz yaptık. Kent Ormanına ihtiyacımız var, Kentin nefes alması için. Siirt'te kadınlar yarı açık cezaevindeymiş gibi yaşıyorlar nefes dahi alamıyorlar. Kadını toplumsal yaşama katacak projeler var. Bunların içinde kadın dayanışma merkezlerini de sayabiliriz.

Kent ekonomisi için üretim ve tüketim kooperatifi

Kent ekonomisi için üretim ve tüketim kooperatifi kuracağız. Tüketiciye burada daha ucuz mal verip aynı zamanda aracıları aradan çıkarıp üretenin daha fazla kazanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Sokakta örülen 10 adamdan biri ya inşaatçı ya da pazarcı. Pazarcılar da yolları kapatınca yürüyecek yer kalmıyor. Ciddi bir imar planına ihtiyacımız var.

Kentsel dönüşüm yerine yerinden dönüşüm

Yerinden dönüşüm düşünüyoruz. Kentsel dönüşümde daha çok rant yattığı için biz buna yerinden dönüşüm diyoruz. İnsanların nefes aldığı bir şehir düşünüyoruz açıkçası.

Yoksullara dönük hangi çalışmalar yapılacak?

Yoksulluk bir tehdittir. Aç olan insan her şeyi yapar. Yoksulluğu gidermek için belediye çalışma yapacak fakat bu bir devlet sorunudur. Gıda ve Giyim Bankası oluşturacağız. Mağdur olan ailelerin buradan ihtiyaçlarının sağlanması amaçlanacak. Siirt'e iren her kuruş dikey değil, yatay paylaşılacak.

Belediye üç dilde hizmet verecek

Siirt Belediye Başkanı olursam belediye hizmetleri üç dilde hizmet verecek. Üç dilde kreşler açılacak. İnsanların ana dilini öğrenmesi ve konuşması bir zenginliktir. Sadece Kürtlere değil herkese hizmet etmeye çalışacağız. Belediye kimseyi ayırt etmeden eşit hizmet edecek.

Siirt'in biraz dışına çıkınca Botan vadisi ve çayını göreceksiniz. Böylesi harika doğal ve görsel bir manzara görmedim. Botan vadisinin olduğu yere teraslar, Kent ormanı yapacağız. Sadece Siirt için değil dışarıdan gelecek insanlarında uğrayacağı bir merkez olacak.

Siirt'te anket durumları ne durumda?

Siirt'te bütün partiler seçime giriyor. Siirt'te seçimi göğüslemeye yakın olan BDP ve Ak Parti. Biraz Ak Partiyle yarışıyoruz. Ama diğerlerini küçümsemiyoruz. Yüzde 50'nin üstünde oy alacağız. 2. Parti Ak Parti yüzde 30-35 oyları mevcut. Büyük Birlik Partisi Siirt'te sürpriz yapacak. Adayları güçlü hem de çeşitli çevrelerin desteğini almış durumda. Biz halkın iradesine müdahale edilmeden çıkacak sonuca saygılı olacağız herkesten de bunu bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber