İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hem liseden hem de lisanstan KPSS'ye girmek mümkün mü?

2014 KPSS'ye hem lisans hem önlisans hem de lise düzeyinden başvurulabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Mart 2014 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hem liseden hem de lisanstan KPSS'ye girmek mümkün mü?

2014 KPSS sınavı yaklaşıyor ve adaylarımızdan gelen soruları açıklamaya devam ediyoruz.

Kısa bilgi

2014 KPSS lisans (4 yıllık) için Temmuz ayında yapılacak ve başvurular Mayıs ayında alınacak. Lise ve önlisans(2 yıllık) düzeyindeki KPSS ise Eylül ayı sonunda yapılacak ve başvurular Temmuz ayında alınacak.

Temel kural

KPSS B grubundaki temel kural şudur: Bir kişinin aynı veya farklı düzeyde hala geçerli olan iki tane farklı b grubu puanı olamaz. Bu da demektir ki; bir aday 2014 yılında lisans, önlisans ya da lise KPSS'den sadece birine başvurabilir.

İki düzeyden başvuru yapılabilir mi?

Hayır yapılamaz. Bu konuda ÖSYM sistemi de yanıltılamaz. Çünkü lisans KPSS'ye giren bir kişinin artık daha alt düzeylenen KPSS başvurusu yapmasını sistem engellemektedir. Yani Mayıs'ta lisans düzeyinde başvuran bir kişi Temmuz'daki önlisans-lise başvurularında işlem yapamaz.

Yine aynı şekilde önlisans ve lise başvuruları aynı anda alınmaktadır. Fakat bir aday bu öğrenim düzeylerinin her ikisinden birden sınava giremez.

Daha önce lisans düzeyinde girenler 2014'te lise veya önlisans olarak sınava girebilir mi?

Hayır. Kılavuzda da açıkça belirtildiği üzere başvuru tarihlerinin son günü itibariyle en yüksek öğrenim düzeyinden KPSS'ye başvuru yapılabilir. Zaten daha önce lisanstan giren bir adayın daha alt bir öğrenim düzeyinden (önlisans-lise) düzeyinden başvuru yapmasını ÖSYM online başvuru sistemi engellemektedir.

Herkes girdiği düzeyden mi tercih yapacak?

Evet herkes, sınava hangi düzeyden girmiş ise, 2 yıl boyunca sadece o düzeyden tercih yapabilecek. Yani sınava lisans düzeyinden girmiş bir aday, 2 yıllık süre boyunca sadece lisans kadrolarını tercih edebilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber