Üniversiteli katiline 37 yıl 6 ay hapis

Kocaeli'de tartıştığı üniversite öğrencisi Furkan Erginalp'i bıçakla öldürdüğü ve 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığa 37 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2014 15:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Üniversiteli katiline 37 yıl 6 ay hapis

İzmit'te tartıştığı üniversite öğrencisi Furkan Erginalp'i bıçakla öldürdüğü, 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığa 37 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Aşkın Emre Doğan, avukatı Cengiz Sarıbay, ölen üniversite öğrencisinin babası Salim Erginalp ve avukatı Süleyman Çetin ile mağdur Emre Öz'ün avukatı Arzu Karakaş katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Doğan, olay nedeniyle pişmanlık duyduğunu belirtti.

Müşteki avukatları ise sanığın "kasten adan öldürmek" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın "kasten adam öldürmek" ve "adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Aşkın Emre Doğan'ı, Furkan Erginalp "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, söz konusu cezayı 25 yıl hapse çevirdi.

Mahkeme heyeti ayrıca sanık Doğan'a, mağdur Oğuzhan Ölçer'i öldürmeye teşebbüs suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Üniversite öğrencisi Furkan Erginalp'ın babası Salim Erginalp'in duruşma sırasında karar okunurken ağladığı görüldü.

İzmit'te geçen yıl tartıştığı üniversite öğrencisi Furkan Erginalp'i (20) öldürdüğü, Oğuzhan Ölçer ve başka bir arkadaşını yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan Aşkın Emre Doğan, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber