İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AİHM, ifade özgürlüğü davasında Türkiye'yi haksız buldu

AİHM, gazeteci Dilipak ve Karakaya'nın ifade özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle açtığı davada Türkiye'yi haksız buldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2014 15:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AİHM, ifade özgürlüğü davasında Türkiye'yi haksız buldu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), gazeteci Abdurrahman Dilipak ve Hasan Karakaya'nın 2005 yılında "ifade özgürlüğünün ihlal edildiği" şikayetiyle açtıkları ortak davada Türkiye'yi haksız buldu.

AİHM, yapılan başvuru ile ilgili olarak Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğü ile ilgili 10. ve adil yargılanma hakkıyla ilgili 6. maddesini ihlal ettiğine hükmetti.

Dilipak ve Karakaya, Akit gazetesinde, 2010 yılında ölen emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya ile ilgili yazdıkları makalelerinin ardından "hakaret suçundan" Türkiye'de mahkum olmalarını gerekçe göstererek AİHM'ye başvurmuştu.

AİHM, "yazılan makalelerin ordunun siyasetteki rolünü tartışmaya açtığı", "başvuru sahiplerinin Türkiye'deki duruşmalarda duruşmalara katılamadıkları için savunma haklarının ihlal edildiği" ve "verilen para cezalarının çok olduğuna" hükmetti.

Maddi tazminat ile ilgili şimdilik bir hükme varmayıp bu kararını erteleyen AİHM, taraflara dostane çözüme gitmeleri ve bu konudaki görüşlerini kendisine bildirmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber