TBMM'de çalışan çok sayıda personelin tefecilerin eline düştüğü, borçları ödeyemedikleri için maaşlarını üçüncü şahıslara temlik ettikleri ve aylarca maaş alamadıkları ortaya çıktı.

Haber Giriş : 22 Ocak 2004 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de çalışan çok sayıda personelin tefecilerin eline düştüğü, borçları ödeyemedikleri için maaşlarını üçüncü şahıslara temlik ettikleri ve aylarca maaş alamadıkları ortaya çıktı.

TBMM personelinin tefecilerle yaşadığı durum, personele kredi veren bazı banka şubelerinin de bu kişilerden ?temlik? almaları ve bu durumu, gönderdikleri ?Temlikname Bildiri Mektubu? ile Meclis'e bildirmeleri üzerine öğrenildi. Bunun ardından TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, personelin uyarılması için bir genelge yayınladı.
Bozkurt, genelgesinde, kurumun Merkez Teşkilatında görevli personelin, alacakları maaş/ücretlerini Borçlar Yasası uyarınca, kredi aldıkları bankalara veya üçüncü şahıslara temlik ettiklerinin (devrettiklerinin) gözlendiğini bildirdi. Genelgede, ?Yapılan araştırmada, maaş/ücretleri temellük eden (lehine temlik edilen) üçüncü şahısların ?fahiş faizle para veren kişiler? oldukları, bu şekilde borç alıp, aldığı meblağın 4-5 katı tutarında temlik veren bazı personelin, ödeme aczine düştükleri; aylarca maaş/ücret alamadıkları; ayrıca, bazı kişilerin, ihtiyacı olan personeli bu gibi faizcilerle tanıştırma gayreti içinde oldukları gözlenmiştir? denildi.
Genelgede, bu durumun, borçlu personelin çalışma performansını, aile düzenini ve TBMM'nin itibarını olumsuz yönde etkileyeceği de vurgulandı.
Bozkurt, yayınladığı genelgede, Meclis personeline kredi veren bazı banka şubelerinin de bu kişilerden temlik aldıkları, bu durumu gönderdikleri ?Temlikname Bildiri Mektubu? ile Meclis'e bildirdiklerini kaydetti. Bozkurt, bankalar tarafından Meclis'e gönderilen ?Temlikname Bildirim Mektubu' paralelinde işlem yapılması halinde, maaş-ücret bordroları düzenlemelerinde sürekli değişiklik yapılması zorunluluğunun doğacağını, dolayısıyla bu uygulamanın, hata ve maaş ödemelerinde gecikmeyi de berberinde getireceğini de bildirdi.
TBMM Genel Sekreteri Bozkurt, yayınladığı genelgeyle, bu durumun bütün çalışanlara duyurulmasını, personelin ödeme güçlerinin üzerinde borçlanmamaları konusunda ve maaş-ücretlerini temlik etmemeleri gerektiği konusunda uyarılmalarını istedi

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber