İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2014/3 KPSS merkezi yerleştirmedir açıklaması

Devlet Personel Başkanlığı, 2014/3 KPSS tercih işlemlerinin bir merkezi yerleştirme olduğunu açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mart 2014 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2014/3 KPSS merkezi yerleştirmedir açıklaması

Devlet Personel Başkanlığından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına kadrolu memur alımını kapsayan yerleştirme işlemlerinin bir merkezi yerleştirme olduğunu açıkladı. Bu açıklama iki açıdan önemlidir.

1- Daha önce 2012/2, 2013/1 ve 2013/2 KPSS tercih işlemleriyle yerleşenler (ataması yapılsın veya yapılmasın) bu tercih işlemlerine başvuramayacaktır.

2- Bu tercih işlemlerinde yerleşenler, Haziran ayındaki 2014/1 KPSS tercih işlemlerine başvuramayacaktır.

İŞTE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ RESMİ AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına Ait 4522 Kadroya Atama

Bilindiği üzere Başkanlığımızca Ocak ayında 2014 yılında yapılacak merkezi yerleştirme işlemlerine ilişkin "Merkezi Yerleştirme Takvimi" belirlenerek ilan edilmiştir. "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" in 19 uncu maddesi Kapsamında Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığının acil personel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla haziran ayında yapılacak merkezi yerleştirme öncesinde bu kurumlara yerleştirme yapılmasına karar verilmiştir.
Bu itibarla 05 Mart-10 Mart 2014 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığına ait kadrolara yerleştirme yapılacaktır. Bu yerleştirme işlemine ait tercih kılavuzuna ÖSYM Başkanlığı resmi internet sitesinden ulaşılabilir.
Yapılacak yerleştirme "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" kapsamında bir merkezi yerleştirme olup, diğer merkezi yerleştirme işlemleri için geçerli uygulama ve kurallar bu yerleştirme için de geçerlidir. Bu nedenle bu yerleştirme işlemi ile yerleşen adaylar herhangi bir şekilde haziran ayında gerçekleşecek merkezi yerleştirmeye katılamayacakladır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber