Askeri casuslukta kopya iddianame

TMK 10. maddeyle görevli savcı, İzmir'deki 'gizli belge-bilgi’ davası için ikinci iddianame yazdı. Savcı, ilkiyle aynı olan ek iddianamede, tahliye edilenlerin tutuklanmasını istiyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Mart 2014 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri casuslukta kopya iddianame

Cumhur Erkek - İzmir

İZMİR'de görülen, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında hazırlanan ek iddianamenin ilkiyle neredeyse aynı bilgiler içerdiği ortaya çıktı. Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılıç'ın ilk açtığı 357 sanık hakkında davada 93 kişi tutuklandı. Bir yıldır süren davada tutukluların itirazını değerlendiren bir üst mahkeme olan Bursa Ağır Ceza, 93 tutuklu sanıktan 78'ini tahliye etti.

Pandora'dan yine aynı suçlama çıktı

Bunun üzerine savcı Kılıç, tahliye edilen bazı sanıkların isimlerinin de yer aldığı ek bir iddianame düzenledi. Kılıç tahliyelere itiraz ederek, sanıkların tutuklanmasını istedi. 1937 sayfalık ilk iddianameyle 1272 sayfalık ek iddianamenin ise içeriklerinin büyük benzerlik gösterdiği ortaya çıktı. Savcı Kılıç'ın ek iddianameyi çete lideri olduğu iddia edilen Özkaynak'ın kitapları arasında bulunan flash bellek içindeki "Pandora" isimli ilk dosyadaki gizli bilgi ve belgeler üzerine hazırladığı öğrenildi. Bu iddianamede 317 kişiyi mağdur, 197 kişiyi de sanık olarak gösterdi.

Sanık sayısıyla rekor kırdı

Özkaynak'ın bilgisayarındaki, "Pandora" adlı dosyada askeri gizli bilgilerin yer aldığını belirten TMK'nın 10'ncu maddesiyle görevli Kılıç, biri travesti, 19 kadın olmak üzere toplam 357 sanıkların cezalandırılmasını talep etti. 831 mağdurun yer aldığı davada aralarında yüksek rütbeli askerlerin de bulunduğu 93 sanık tutuklandı.

Korkmaz için yine 80 yıl istendi

İZMİR 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve 15 sanığın tutuklu bulunduğu 'gizli bilgi ve belge' davasında çete lideri olduğu iddia edilen Özkaynak ve yardımcısı olarak adı geçen Narin Korkmaz'ın isimleri ek iddianamede de yer aldı. Her iki sanığın çete lideri olarak gösterildiği ek iddianamede kitapların arasında bulunan flash belleğe, ele geçirdikleri askeri gizli bilgi ve belgeleri kaydettikleri iddia edildi. Ek iddianamede her iki sanıkla ilgili, çok sayıda suçtan yaklaşık 80'er yıl hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber