TÜBİTAK'tan mobil atak

Kriptolu telefonların dinlendiğinin ortaya çıkmasıyla yeni "mobil" projeler için düğmeye basan TÜBİTAK, özel sektöre de çağrı yaptı. Başvurular 16 Haziran’da…

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Mart 2014 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK'tan mobil atak

Hakkı KURBAN - ANKARA

DEVLETİN zirvesinin de kullandığı "kriptolu telefonlar"ın dinlenmesiyle sarsılan TÜBİTAK'tan stratejik adım. Bir yandan, kurum içindeki "paralel yapı"nın uzantısı olduğu iddia edilen personeli devre dışı bırakan TÜBİTAK yönetimi, diğer yandan yeni "mobil projeler" için düğmeye bastı. Kriptolu yeni sistemleri üretmek amacıyla yürütülen çalışmalara paralel olarak, özel sektörden de "mobil iletişim" konusunda proje istendi. TÜBİTAK desteğiyle yürütülecek projeler arasında, "akıllı mobil cihaz ve bileşenlerinin geliştirilmesi" yer aldı. Proje çağrısındaki "Bilgi güvenliğinin kritik olduğu durumlarda mevcut akıllı cihazlar ihtiyaçlara tam olarak yanıt verememektedir" tespiti öne çıktı.

YENİ TELEFONLAR YOLDA!

TÜBİTAK'ın, "Öncelikli Alanlar Araştırma ve Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı" çerçevesinde çağrısını yaptığı 11 konudan 6'sının "mobil iletişim" alanında olması dikkat çekti. Çağrıda projelerdeki kriterlere de dikkat çekilirken, uluslararası boyutta" bir cihaz hedefi ortaya konuldu.

BÜTÇE 5 MİLYON TL

TÜBİTAK, projelere ilişkin başvuruları almaya başlarken, son tarihin 16 Haziran 2014 olduğunu bildirdi. Proje üst sınırı 36 ay, bütçe de 5 milyon TL olarak belirlendi. Akıllı mobil cihaz bileşenlerinin geliştirilmesine yönelik ortaklık durumunda ise proje bütçesi 7 milyon TL'ye kadar çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber