Hastaneye hizmetli olarak girdim yıllarca röntgen çektim hakim bey

Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki röntgenleri 6 yıldır ortaokul mezunu bir temizlik işçisinin çektiği ortaya çıktı.

Hizmetli Recai Şahin'in (38) fakültede ameliyathane ve radyoloji teknikeri olarak çalıştığı ise Şahin işten atıldıktan sonra anlaşıldı. Hastanedeki bir doktorla kavga ettiği iddiasıyla işten çıkarılan temizlik işçisi, CÜ Tıp Fakültesi aleyhine bir dava açmaya başladı. Şahin, verilmeyen sendikal haklarının iadesi için kurum aleyhine açtığı ilk davayı kazandı. İş mahkemesinde görülen davada mahkeme, üniversiteyi 9 bin 600 YTL ödemeye mahkum ettirdi. Hizmetlinin fakülte aleyhine açtığı ?işe iade' davası ile fakültenin açtığı ?adam yaralama' davası ise devam ediyor.

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde geçtiğimiz yıl Dr. Cengiz Karataş (30) ile kavga ettiği gerekçesiyle işten atılan hizmetli Recai Şahin, üniversite aleyhine ?sendikal haklarının iadesi', ?asıl görevi dışındaki alanlarda çalıştırıldığı' ve ?işe iadesi'ne ilişkin üç dava açtı. 15 Mayıs 2006'da iş mahkemesinde görülen ?işe iade' davasına iki tarafın avukatları katıldı. Şahin'in katılmadığı duruşmada mahkeme heyeti, 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ?görevi başında doktoru yaralama' davasının sonucunun beklenmesini kararlaştırarak davayı 9 Haziran 2006 tarihine erteledi.

12 Mayıs 2006'da 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, ?görevi başındaki doktoru yaralama' suçundan yargılanan hizmetli Şahin, davacı Dr. Cengiz Karataş'ı kasıtlı olarak yaralamadığını söyledi. Şahin, mahkeme heyetinin hastanedeki görevini sorması üzerine ortaokul mezunu olduğunu ve hastanede hizmetli kadrosunda göreve başladığını anlattı. Hiçbir eğitim almadığı halde 6 yıl boyunca ameliyathane ve radyoloji teknikeri olarak çalıştırıldığını ifade eden Şahin, ?Ben ortaokul mezunuyum. Hastaneye hizmetli kadrosunda girdim. Fakat yıllardır hastanede çalıştığım için ameliyathanede bana hastaların filmi çektirildi. Teknikerlik görevi yaptırıldı.? dedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Şahin'in hastanedeki asıl görevinin tespiti için Tıp Fakültesi'nden bilgi sorulmasına karar verdi.

Bu arada Şahin, iş mahkemesinde açtığı ?sendikal haklarının iade edilmesi' ile ilgili davayı kazandı. Mahkeme, çalıştığı dönem içinde sendikalı olduğu için 450 YTL maaş alması gereken Şahin'e, yönetimin asgari ücretten az maaş ödediği yönünde karar verdi. Şahin'in maaş farkı hesaplandı ve ortaya 9 bin 600 YTL'lik kayıp çıktı. Mahkeme bu paranın kurum tarafından davacıya ödenmesini kararlaştırdı. Üniversite yönetimi ise davayı temyiz etti. Temizlik görevlisi Recai Şahin, ameliyathanede çıkan kavgadan 10 gün sonra işten çıkarıldığını ve zor günler geçirdiğini söyledi. Evli ve 2 çocuk babası olduğunu vurgulayan Şahin, kirada oturduğunu ve evinin kira bedelini ödemekte güçlük yaşadığını aktardı. Yaklaşık 8 ay boyunca işsiz gezdiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu: ?Olayda asıl mağdur edilen kişi benim. Ameliyat sonrası tartıştığımız asistan doktor Cengiz Karataş, beni odasına çağırarak küfretmeye başladı ve kafama vurdu. Diğer doktorlar da üzerime saldırdı. Ben kurtulmaya çalışırken sürekli üzerimde taşıdığım alçı aleti doktorun kolunu sıyırdı. İşten çıkarılmama neden olan olay bundan ibaret.?

Dekan: Röntgen çektiğinden haberim yok

30 Temmuz 2005'te CÜ Tıp Fakültesi Ortopedi Servisi'nde meydana gelen doktor-hizmetli kavgasında Dr. Cengiz Karataş, kolundan yaralanmış, bundan 10 gün sonra da temizlik görevlisi Recai Şahin işten atılmıştı. Olayın basına yansıması üzerine Dekan Reyhan Eğilmez, personel eksikliklerini özel şirketler kanalıyla gidermeye çalıştıklarını anlatmıştı. Temizlik kadrosuna alınan işçilerin teknisyen olarak çalıştırılmasının yanlış olduğunu belirten Eğilmez, hizmetli Şahin'in ameliyathane ve radyolojide teknikerlik yaptığından habersiz olduğunu öne sürmüştü. Üniversitedeki olaylarla ilgili açılan ?adam yaralama' ve ?işe iade' davaları devam ediyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber