İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yusuf Tekin: Yeni müdürler sınavla atanacak

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, okul müdürlerini yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre atayacaklarını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mart 2014 01:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yusuf Tekin: Yeni müdürler sınavla atanacak

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, okul müdürlerini yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre atayacaklarını; okul müdür yardımcılarının da sınavı kazananlar arasından okul müdürleri tarafından seçilip, teklif edileceğini açıkladı.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'i 5 Mart 2014 tarihinde ziyaret ettiğini belirten Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Tekin ile görüşmelerinin ayrıntılarını anlattı. Yusuf Tekin'e "Okul yöneticileri keyfi olarak görevden alınacak, buna kim karar verecek? Yoksa okul yöneticilerinin görevden alınması için birtakım kriterler mi gelecek? Memlekete başarılı hizmetleri olan bir okul yöneticisi neden görevden alınacak?" diye sorduğunu kaydeden Koncuk, Müsteşar Yusuf Tekin'in, "Doğru söylüyorsunuz. Birtakım kriterler getirelim. Bu konuda siz de çalışın, biz de çalışalım. Beraberce değerlendirelim" dediğini bildirdi.

Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Müsteşar Sayın Yusuf Tekin'e 'Okul müdürleri görevden alınınca, yeni müdürleri nasıl atayacaksınız?' diye de sordum. Müsteşar Sayın Tekin, okul müdürlerini yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre atayacaklarını, sınavlarda başarı sağlayamamış kişileri okul müdürü olarak atamayacaklarını ifade ederek, mevcut yönetmeliğin devam edeceğini söyledi. Yani Vali kafasına göre istediğini müdür yapmayacak. Mevcut yönetmelik aynen geçerlidir. Tabi bu yönetmelik eksik kalacaktır, birtakım düzenlemelerin de yapılması gerekmektedir. Müsteşar Sayın Yusuf Tekin, okul müdür yardımcılarının da sınavı kazananlar arasından okul müdürleri tarafından seçilip, teklif edileceğini açıkladı. Kimse kafasına göre 'seni müdür yardımcısı yaptım' diyemeyecek. Bu açıklamalar Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'e ait açıklamalardır. Tekin, 'Bunlar bizim sözümüzdür, sözümüzün arkasındayız' demiştir. Türk Eğitim-Sen olarak bu işi çok yakından takip edeceğiz. Demek ki okul yöneticiliğinde keyfi bir atama değil, yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre atama söz konusu olacaktır. Bunun olması dahi bu kanunu doğru kılmaz. Çünkü insanların elinden yöneticilik vasfını alıyorsunuz. Bu kanun sakattır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber