İmamlara 45 YTL taksitle dizüstü bilgisayar

Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, personelini bilgisayar sahibi yapmak için kampanya başlattı.

İmamlar başta olmak üzere 90 bin personeli dizüstü bilgisayara kavuşturacak kampanya için Diyanet ile Vakıflar Bankası ve satıcı firma olan L&N Bilgisayar arasında protokol imzalandı. Protokole göre, dizüstü bilgisayar almak isteyen din görevlilerine Vakıflar Bankası tarafından 36 ay taksit yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kampanyasından halen görev yapanların yanı sıra emekliye ayrılmış personel de yararlanacak. Kampanya kapsamındaki HP marka dizüstü bilgisayarın fiyatı KDV dâhil bin 56 dolar. Bu fiyat, alım sırasında YTL'ye çevrilerek 36 taksite bölünebilecek. Böylece Diyanet personeli, 45 YTL taksit ödeyerek bilgisayar sahibi olabilecek.

?Her Personele Bir Bilgisayar' ismi verilen kampanya ile Diyanet personelinin ucuz ve kaliteli dizüstü bilgisayar sahibi olması amaçlanıyor. Kampanyanın bir başka hedefi ise Diyanet personelinin gelişen teknolojiye uyumunu sağlamak. Bilgisayar sahibi olmak isteyen din görevlileri, Vakıflar Bankası şubelerine başvurarak sipariş verebilecek. Başvuru sırasında halen çalışan personelden kurum kimlik belgeleri, emekliye ayrılan personelden ise kurumdan emekli olduğunu belirtir yazı istenecek. HP marka dizüstü bilgisayarlar, satıcı firma tarafından adrese teslim edilecek. Teslim sırasında da herhangi bir ek ücret ödenmeyecek. Kampanya süresi 6 ay olarak belirlendi. Ancak ihtiyaç halinde ikinci bir altı aylık uzatma yapılabilecek. Ayrıca her personel, bir adet kredili, iki adet peşin olmak üzere toplam üç adet bilgisayar alma hakkına sahip. Bilgisayarlar, HP'nin garanti kapsamında olacak. Garanti şartlarının geçerli olabilmesi için bilgisayarların kullanma kılavuzuna uygun kullanılması gerekiyor.

Din görevlilerine dağıtılacak dizüstü bilgisayarlar, en az 1,73 GHz INTEL Pentium M (Centrino) veya en az 1,6 GHz AMD Turion 64 işlemci, ana bellek, en az 256 MB DDR SDRAM özelliğine sahip olacak. Bilgisayar üzerinde stereo ses sistemi bulunacak, cihazın, pil, adaptör ve dokümantasyonunu içine alabilecek 1 adet taşıma çantası verilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber