Mansur Yavaş: Ankaralılar AVM'lere mahkum olmayacak

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'la projeleri konuştuk.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mart 2014 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mansur Yavaş: Ankaralılar AVM'lere mahkum olmayacak

VAATLERİ KAYDA GEÇİRİYORUZ

Memurlar.net olarak yerel siyasetçiler ile yaptığımız görüşmeleri yayınlamaya başladık. Amacımız, projeleri, vaatleri kayda geçirip, bir sonraki seçimde seçmen denetlemesine imkan tanımak. Bu çerçevede il veya ilçedeki en güçlü adaylarla yaptığımız söyleşileri dikkatinize sunuyoruz. Vaatlerini kayda geçirmek isteyen adaylar, memurlar.net'in iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirler.

Edip Üzen/Memurlar.net

Mansur Bey biraz kendinizden bahseder misiniz?

1955 yılında Beypazarı doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 1986 yılından 1999 yılına kadar Beypazarı'nda serbest avukatlık yaptım. 18 Nisan 1999 seçimlerinde Beypazarı Belediye başkanı seçildim ve iki dönem Beypazarı Belediye Başkanlığı yaptım. Mart 2009 yerel seçimlerinde MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldum, Ankara'yı marka kent yapma hedefi ile çıktığımız seçim yarışında yüzde 27 gibi bir oy aldım. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Ankaralıların verdiği destekle, Ankara'yı Dünya başkenti yapmak için CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz.

2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimleri kazandığınız takdirde Ankara için neler yapacaksınız?

Artık dünyada şehirler yarışıyor, akıllı şehirler öne geçiyor. Ulaşımdan sanayisine, havasından suyuna kadar her şeyin nabzının tutulduğu, verilerin toplandığı bir alt yapı kuracağız. Yapacağımız her projede Ankara halkının görüşünü alacağız. Dijital sistemi Ankara'nın her yerinde kullanacağız. Bilişim vadisi projemizle, içi boşaltılan Ankara'ya büyük gelir kazandıracağız. Vizyon olarak savunma sanayiinde öne çıkmış, serbest bölgede ortaya çıkmış, fuar kongre merkezinde, eğitimde, sağlık turizmde en önde olan bir Ankara. Her alanda teknolojiyi kullanacağız. Bugün Organize Sanayi Bölgelerimizin yolları bile yok, istihdam kapısı olan bu bölgelerimize gereken desteği sağlayarak Ankara'yı ihya edeceğiz.

Ankara'ya benim gözümden bakmak lazım. Çağdaş bir Ankara'ya ihtiyaç var. Projelerimizden birisi Ankara'nın en büyük meydanını ortaya çıkarmak. Çünkü bir kent meydanımız yok. İnsanların nefes alabileceği bir kent parkıyla, Cumhuriyet dönemi mimarisinin ön plana çıkarıldığı bir kent merkezini hayata geçireceğiz. Böylece Ankaralı AVM'lere tıkanmayacak. Bugün maalesef Ankara'da hayat belli bir saatten sonra duruyor, ulaşımın belli saatten sonra olmaması sosyal hayatı da etkiliyor. Ankara'daki öğrenciler kütüphanelerde sabaha kadar çalışmak isteseler de yurtlarına, evlerine nasıl dönecekleri sorununu yaşıyorlar. Sinemaya gidenler için de aynı sorun mevcut. 24 saat yaşayan bir kent olmalı Ankara. Spora gereken önemi vereceğiz. Spor yapanlar egsoz dumanı solumayacak, her yaşa uygun spor alanları, spor araçları ve spor tesisleri kuracağız. Bisiklet yollarıyla, yeşil alanlarıyla insanların yaşamaktan keyif duyacakları bir Ankara'yı 30 Mart'tan sonra Ankaralılarla birlikte inşa edeceğiz.

Tabii, Ankara için pek çok projemiz hazır. Bunlardan birkaçını sıralamam gerekirse;

Akıllı Ankara ve Ankara Şehir Kartı Projesi : Artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bu yarışta akıllı şehirler öne geçiyor. Yatırımcılar, turistler akıllı şehirleri tercih ediyor. Çünkü akıllı şehirlerde yaşam kalitesi yükseliyor. Dünyada 2000 şehir bu sistemleri kullanıyor. Ankara da ulaşım, altyapı, hava-su kirliliği, atık yönetimi başta olmak üzere tüm belediye hizmetlerinin oluşturulacak teknolojik altyapı ile akıllı şehir olacak. Tüm veriler tek merkezde toplanacak, şehrin nabzı tutulacak, aksaklıklar anlık olarak tespit edilecek ve anında müdahale edilecek. Ankara şehir kartı ile ulaşım, sosyal yardım, su, otopark gibi tüm belediye hizmetleri tek kartta toplanacak. Bu kartla belediye hizmetleri ucuzlayacak, hizmet ayağınıza gelecek.

Ulus Koruma ve Kızılay Yenileme Projesi ; Ankara'nın her yerinde açılan AVM furyası nedeniyle Ulus ve Kızılay kimliklerini kaybederek ticari ve sosyal faaliyetlerin gittikçe azaldığı çöküntü alanları haline gelmişlerdir. Ulusun tarihi kimliği açığa çıkarılarak turizm ve ticaret açısından cazibe merkezi haline getirilecektir. Kızılay ise Atatürk Bulvarı yatay(Açıkhava) AVM'ye dönüştürülerek ticari faaliyetler canlandırılacak, yayalaştırma ve çevre düzenleme projeleri hazırlanacak, taşıt trafiği toplu taşımaya öncelik verilerek yeniden düzenlenecek. Yeşil Koridor (ATAPARK VE AOÇ) Projemiz ile kentin merkezinde atıl kalmış Hipodrom, Atatürk Kültür Merkezi, Gençlik Parkı, Adliye Bölgesi, Abdi İpekçi Parkı ve Kurtuluş Parkını birbirine bağlayan, yaklaşık büyüklüğü 1.500.000 m2 olan bir kent parkı oluşturulacaktır. Tarım ve hayvancılığı destekleme projeleri ile tarım ve hayvancılık alanında çiftçilerimize ekonomik ve sosyal destek sağlanacaktır. Ulaşım konusunda da 24 saat çalışan toplu taşıma odaklı ulaşım anlayışı ile ilerleyeceğiz. Ankara'nın bir ucunu diğer ucuna bağlayan Kayaş - Sincan banliyö tren hattını Yenikent-Elmadağ'a uzatarak toplu taşıma ağımıza dahil ederek günde 1.000.000 yolcuyu aktarma ücreti olmaksızın şehrin bir ucundan diğerine kısa sürede taşıyacağız. Bu sayede; Kızılay'a giren otobüs sayısı azalacak, trafik rahatlayacak ve buna bağlı çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Metro olmayan bölgelerin ulaşım sorununu hafif raylı sistem ağı ile çözeceğiz. Bilişim Vadisi projemizle Ankara dünyadaki üretken şehirler arasında hak ettiği yeri alacak. Bilişim Vadisi uluslararası firmaları bünyesinde barındıran, yenilikçi sektörel kümelenmelerle etkileşim içerisinde olan araştırma geliştirme ve üretim merkezi işlevi taşıyacaktır. Serbest Bölge projemizle ihracata dönük sektörlerin serbest bölgeye sahip olmadığı için tercih etmediği Ankara'yı ihracatın da başkenti yapacağız. Gençlik ve Teknoloji Merkezleri ile gençlerimizi teknoloji ile buluşturacağız. Gençlerimizi iş dünyası ile bu merkezlerde bir araya getirip onları iş sahibi yapacağız. Eğitimler, seminerler, konferanslar düzenleyerek gençlerimizin hep yanında olacağız. Bir de kültür ve termal sağlık turizmini geliştirecek bu yönde atılımlar yapacağız.

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili hazırladığınız projeleriniz nelerdir?

Kentsel dönüşümde maalesef mağduriyetler var. Bu konuda projelerimiz hazır, halkımıza danışarak, onları dinleyerek yol alacağız. Mamak Üreğil, Mamak Doğukent , Çubuk , Kuzey Ankara, Karacaören ve diğerleri, hepsiyle ilgili projelerimiz hazır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut borcu hakkında bilginiz var mı?

Sayıştay'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin dış borçlarının bilinemediğine dair raporu var. Bu nasıl olabilir, cidden düşündürücü. Görevi teslim aldığımız zaman Ankara Belediyesi ne kadar borçlu göreceğiz. Bir kere ben hukukçuyum. Devri sabık yaratmadan, yanlış gördüğümüz işlemlerle ilgili hukuk çerçevesinde yetim hakkının savunacağız. Çünkü Belediye başkanı harcadığı parayı kuruşuna kadar kendi parası gibi harcamalıdır. Yetim hakkını nasıl koruyorsanız öyle korumalısınız.

Yapılan anketlerde son durum nedir?

Günümüzde anketlerin pek güvenirliği kalmadı maalesef. Bizim de anket çalışmalarımız var, yapılan diğer anketleri de görüyoruz. Biz anketleri kamuoyunu manipüle etmek için değil, çalışmalarımıza sağlıklı yön verebilmek için kullanıyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Ankaralılar 20 yıldır devam eden yönetimin değişmesi gerektiğini düşünüyor, bunu hem kamuoyu araştırmalarında hem de sahada halkın teveccühünden anlıyoruz. Bir de tabii Sayın Gökçek kaybedeceğini anladığından kirli siyaset yapıyor, her gün asılsız iftiralarla dolu gazeteler ücretsiz dağıtılıyor, evlere kadar servis ediliyor, Belediye işçilerine işten atılacakları korkusu yayılıyor. Bunlar telaşın en büyük göstergesi. Herkesin oyunu alacağım ve ben herkesin Belediye Başkanı olacağım, bu kirli siyasetten de Ankara kurtulacak. Siyasi çekişmelerden ve siyasi söylemlerden ziyade; "Ankara bundan sonraki beş yıllık süreçte nasıl yönetilecek? Ankara için neler yapılacak?" gibi sorular değerlendirilmeli. Ankaralıların da, oy kullanırken bunları göz ardı etmeyeceğini biliyorum. Ben söylemlerimde; kazandığımda hiçbir ayrım gözetmeden tüm Ankaralıların başkanı olacağımı ve her kesime aynı mesafede duracağımı ifade ediyorum. Tüm Ankaralıların desteğine talibim. Saha çalışmalarımda gerek MHP'ye gerek AKP'ye gönül vermiş hemşehrilerimizin de açık desteklerini görüyorum. Ben sadece CHP seçmenin oylarını değil, AKP'den, MHP'den , BBP'den ve Saadet Partisinden de oy alacağıma inanıyorum. Ben Ankaralılara güveniyorum, seçimi en az yüzde 51 oyla kazanacağız.

DİĞER SEÇİM RÖPORTAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber