İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öldürülen Özge için üniversitede protesto!

Fatih'te belediye otobüsünde kurşunlanarak öldürülen Özge Gündoğan'ın üniversiteli arkadaşları, cinayet nedeniyle eylem yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mart 2014 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öldürülen Özge için üniversitede protesto!

Gündoğan'ın da öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi'nde toplanan öğrenciler, kampusta yürüyüş yaptı. Arkadaşları, Özge Gündoğan'ın fotoğrafının önüne mumlar yakıp karanfiller bıraktı.

Cinayete kurban giden Siyasal Bilgiler Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Özge Gündoğan'ı üniversiteli arkadaşları unutmadı. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde saat 14.00 sıralarında toplanan öğrenci ve akademisyenler, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Konuşmalarda, Özge Gündoğan'ın polise başvurarak şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu iddia edildi. Arkadaşları Özge Gündoğan'a koruma vermeyen yetkilileri de cinayete ortak olmakla suçladı.

Yapılan konuşmalardan sonra Özge Gündoğan'ın üniversiteli öğrenciler 'Yasta değil isyandayız', 'Erkek adaleti değil gerçek adalet', 'Kadın cinayetlerini durduracağız', 'Özgenin hesabını soracağız', 'Özge Gündoğan ölmeyebilirdi' ve 'Kadınlara koruma katillere ağır ceza' yazılı döviz taşıdı. Bir erkek öğrencinin boynuna astığı 'Kadın şiddeti erkeklikse ben erkek değilim' yazılı döviz dikkatleri çekti.

Pankartlar açarak yürüyüş yapan öğrenciler 'Özge'nin hesabını kadınlar soracak', 'Kadın ölüyor devlet koruyor', şeklinde slogan attı. Bir süre kampüs içinde yürüyüş yapan öğrenciler, bugün saat 18.00'de Galatasaray Meydanı'nda toplanmak üzere dağıldı.

ÜNİVERSİTEDE KADIN CİNAYETİNE PROTESTO

EGE Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup kız öğrenci, İstanbul'da üniversiteli Özge Gündoğan'ın eski sevgilisi Mehmet E. tarafından belediye otobüsünde öldürülmesini protesto etti.

Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci kadın cinayetlerinin artık son bulmasını istedi. Kampüs içinde dolaşarak eylemlerini sürdüren öğrenciler 'Erkek vuruyor devlet onu koruyor, Özge'nin hesabı sorulacak, AKP'ye inat yaşasın hayat, Katillerden hesap kadınlar soracak, Asla uslu kız olmayacağız' sloganları atarak yürüdü. Grup kendilerini uzaktan izleyen sivil polislere de 'Bizleri değil gidin yolsuzluk yapanları, kutucukları dolduranları izleyin' diye bağırdı.

Kendilerini Ege Üniversiteli Kadınlar olarak tanıtan öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasında Özge Gündoğan'ın emniyete başvurup koruma talep ettğini ve karşılanmayan talebi sonuncunda ise eski erkek arkadaşı tarafından kurşunlanarak öldürüldüğünü belirterek, "Eğitim hakkımızı çalan, evde kimlerle kalacağımıza dahi karışan kadın düşmanı politikalarla, gericilikle beslenen bu sistem en sonunda da yaşam hakkımızı çalıyor. Bizler bu sistemin başbakanına soruruyoruz; öldürülen kız kardeşlerimizin hesabını nasıl vereceksiniz? Akladığınız onca tecavüzcünün hasabını nasıl vereceksiniz? Adımızı kullanarak kurdukları bakanlıklarda ürettikleri kadın düşmanı poltikalarla tüm hayatımıza müdahale eden sözde bakanlarınız Özge Gündoğan'ın hesabanı nasıl verecek?" dedi.

BİR GRUP DA UÇURTMA UÇURDU

Ege Üniversitesi Karikatür Mizah Topluluğu da kadınlara uygulanan şiddeti uçurtmalarla protesto etti. Topluluk üyeleri kendi elleriyle yaptıkları, üzerinde kadına şiddete dikkat çeken yazılar bulunan uçurtmaları, Ege Üniversitesi Kampüsü içinde uçurdu. Aynı alan içindeki başka bir etkinlikte, Üniversitenin Capoeıra Brasil Grubu öğrencileri de yaptığı gösteride şiddeti kınadı. Yüzlerce öğrenci hem uçurtmaları hem de grubun nefes kesen gösterisini heyacanla izledi. Erkek öğrenciler de kız arkadaşlarının yanında yer alarak kadına şiddetin önlenmesi için destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber