Fehmi Alaydın: Bitlis'i geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz

Bitlis Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Bitlis Belediye Başkan adayı Fehmi Alaydın'la projeleri konuştuk.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mart 2014 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fehmi Alaydın: Bitlis'i geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz

VAATLERİ KAYDA GEÇİRİYORUZ

Memurlar.net olarak yerel siyasetçiler ile yaptığımız görüşmeleri yayınlamaya başladık. Amacımız, projeleri, vaatleri kayda geçirip, bir sonraki seçimde seçmen denetlemesine imkan tanımak. Bu çerçevede il veya ilçedeki en güçlü adaylarla yaptığımız söyleşileri dikkatinize sunuyoruz. Vaatlerini kayda geçirmek isteyen adaylar, memurlar.net'in iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirler.

Edip Üzen/Memurlar.net

Kendinizi tanıtır mısınız?

1966 Bitlis doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Liseyi Bitlis'te bitirdim. Üniversite'yi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'ni bitirdim. Daha sonrada aynı üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Ama mühendislik yönümüz daha ağır basıyor. Altı buçuk yıl İstanbul'da Zeytinburnu Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı görevinde bulundum. 2009 seçimlerinde İstanbul'da bir siyaset hayatımız vardı. Daha sonradan Ak Parti kurucu ilçe başkan yardımcılığı yaptım. 1999 ve 2005 yılının sonuna kadar yaklaşık 6,5 yıl Zeytinburnu Belediyesi'nde başkan danışmanlığı yaptım. Daha sonra serbest piyasada kendi işlerimi yaptım. 2009 seçimlerinde Ak Parti'den Bitlis'te kendi memleketimizde aday olduk ve 2009 seçimlerinde belediye başkanı olduk, 5 yıldır da Bitlis'e memleketimize hizmet ediyoruz.

2009'dan 2014'e gelinceye kadar neler yaptınız?

Bitlis için birçok projeye yıllarca birikmiş olan temel alt yapı sorunlarına el attık. Bir çoğunu projelendirdik ve hayata geçirmeye başladık. Özellikle içme suyu, kanalizasyon, kentsel dönüşüm yani ana temel problemlerini 5 yıl içerisinde çözmek için gayret sarf ettik. Tabii bu gibi alt yapı problemleri ve ekonomik, yapısal sıkıntıları olan bir belediyede 5 yıl içerisinde çözmek çok zor. Onun için yarım kalan işlerimiz var. Başlattığımız çok önemli işler var inşallah bir daha ki dönem Bitlis halkının teveccühü ile tekrar göreve geldiğimizde bu birkaç yıl içerisinde saydığımız ana problemleri çözerek Bitlis'in temel problemlerini çözmüş olacağız.

Bitlis için yapılan birkaç önemli projeden bahseder misiniz?

Örnek projelerden bahsedersek, Bitlis'te biz bölgede olmayan Türkiye'de nadir Hal binalarından birini yaptık. Islah çalışmaları ile ilgili bir kısım çalışmalar başladı. Alternatif ticaret merkezi şu anda yukarı bölgede yapılıyor. Önümüzdeki beş altı ay içerisinde orası da bitecek. Bitlis için belediyecilik anlamında yapılması gereken bu tarz projeleri hayata geçirdik. Ciddi anlamda kentsel dönüşüm başlattık. Yaklaşık 200 tane bina yıktık ve birinci etap olarak başladık. İnşallah ikinci etapta 1500 tane yeni konut yapacağız. Bunun yanında tarihi dokuyu koruma adına ciddi adımlar attık. Birkaç kamulaştırma yaptık. Kamulaştırmaları önümüzdeki süreçte projelendirip hayata geçireceğiz. Eski belediye binasını restore ediyoruz, yakın zamanda hizmete açacağız. Tarihi dokuyu korumaya çalışıyoruz, modern bir şehir inşa etmeye çalışıyoruz. Böylelikle ikisi arasında doğru bir doku örerek Bitlis'i geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.

Geçenlerde Bitlis Belediyesi'ne haciz geldi diye haberler vardı. Bu konuyu açıklar mısınız?

Bitlis Belediyesi artık geçmişteki gibi hiçbir iş yapmayan bir belediye pozisyonunda değil. Biz çok iş yaptık. Tabii gelir gider dengesi oturtmak ve iş yamak çok kolay bir şey değil. Yani personel giderlerinin %90 olduğu yerde bizler yatırım yapıyoruz. Şuan %90'lardan %30'lara çekmiş durumdayız. Onun için biz hiçbir iş yapmamış olsak bu tür şeylerle karşılaşmamış oluruz. Ama yaklaşık 7 milyon liraya yakın bir yatırım yapmışız. Müteahhit arkadaşlara paranın %90'ını ödedik. %10'luk kısmını da müteahhitten kaynaklanan sıkıntılardan dolayı bizi hacize verdi. Ama biz o işi çözdük. Bitlis Belediyesi bizden önceki dönemlerde bu işlere alışıktı ama biz 5 yıllık süreçte bu tür işlemlerin önünü kestik. Ama maalesef son dakikada birileri bu arkadaşımızı dürttü ve yönlendirmeler yaptılar. Ama biz şükürler olsun ki hepsini çözecek kabiliyette ve güçteyiz. Hiçbir iş yapmasaydık yaptığımız yatırımların toplamı maliyet olarak baktığımızda 100 milyon doları bulacak. 100 milyonun içerisinde 750 bin lira gibi bir paradan bahsediyoruz. Bizim bütçeyi getirdiğimiz nokta da belli. Birileri yalan yanlış insanları yönlendirmesinler. Biz ne yaptığımızı biliyoruz.

Bitlis'te yapılan anketlerde son durum nedir?

Anket sonuçlarında gayet iyiyiz. 5 yıl içerisinde birikmiş problemleri çözmek için talip olduk ve çok hizmet yaptığımıza inanıyoruz. Geçmişe göre oylarımızı katlayarak fark atacağımıza inanıyoruz. Bir önce ki seçimde 1.600 gibi bir oy farkı vardı benim inancım en az 3.000 - 3.500 civarında AK Parti fark atacak biz o güçteyiz. Halktan aldığımız enerji, teveccüh bunu da gösteriyor.

DİĞER SEÇİM RÖPORTAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber