İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

DMİ'de, memurlar da şube müdürü olabilecek

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü yer değiştirme yönetmeliğinden sonra görevde yükselme yönetmeliğini de değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mart 2014 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DMİ'de, memurlar da şube müdürü olabilecek

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü yer değiştirme yönetmeliğinden sonra görevde yükselme yönetmeliğini de değiştirdi.

8 Mart 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre, şube müdürlüğüne başvurabilecek bölümlerde önemli değişiklikler yapıldı.

İşte yönetmelikte yapmış olduğumuz tespitler...

METEOROLOJİ TECRÜBESİ KALDIRILDI

2012 yılında yayımlanan yönetmelikte, Daire başkanı (Ana hizmet birimleri), bölge müdürü ve bölge müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için meteoroloji bilgi ve tecrübesine sahip olma şartı aranmıştır. Bu şart, 8 Mart 2014 tarihli yönetmelikle kaldırılmıştır.

MEMURLAR ve TEKNİSYENLER DE ŞUBE MÜDÜRÜ OLACAK

2012 yılında yapılan düzenlemede sadece 17 unvana şube müdürlüğü görevde yükselme sınavına başvurma imkanı verilmişti. Yeni düzenlemede unvan sayısı toplam 24 unvanda çalışan memurlara şube müdürlüğü görevde yükselmesine başvurma hakkı verilmiştir.

YENİ HÜKÜM

2) Genel Müdürlükte, döner sermaye işletme müdür yardımcısı, uzman, şef, avukat, mühendis, mimar, fizikçi, jeomorfolog, matematikçi, istatistikçi, kimyager, astronom, çözümleyici, mütercim, programcı, tekniker, istidlalci, rasatçı, teknisyen, haberleşme teknisyeni, memur, haberleşme memuru, bilgisayar işletmeni ve veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarında en az iki yıl çalışmış olmak,

ESKİ HÜKÜM

2) Kurumda, döner sermaye işletme müdür yardımcısı, uzman, tekniker, şef, mühendis, mimar, fizikçi, jeomorfolog, matematikçi, istatistikçi, kimyager, astronom, diyetisyen, çözümleyici, mütercim, kütüphaneci, grafiker görevlerinde en az iki yıl çalışmış olmak,

ŞEF KADROSUNA BAŞVURU ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Şef kadrosuna başvurabilecek bölümlerde değişiklik yapılmamıştır. Eski yönetmelik düzenlemesi aynen korunmuştur. Sadece şef başlığı ve "şef ve ayniyat saymanı" olarak değiştirilmiştir. Buna göre şef ve ayniyat saymani kadrosuna başvurmak için Rasat kontrol memuru, ambar memuru, mutemet, memur, haberleşme memuru, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför ve koruma ve güvenlik görevlisi veya rasatçı, istidlalci, haberleşme teknisyeni kadrolarında iki yıl çalışmış olmak şartı aranacaktır.

ŞU KADROLARDA DA DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Bilgisayar İşletmeni, VHKİ, memur gibi kadrolara başvuru şartlarında da değişiklik yapılmamıştır. Yönetmeliğin 8. maddesine bakılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber