Böcek temizleme maliyeti 500 TL

Telekulak skandalı, sadece siyaset ve iş dünyasında değil her kesimde büyük tedirginliğe neden oldu. İşlerinde patlama yaşayan böcek temizleme şirketleri, süpermarketlerden bile talep alıyor. Böcek temizleme maliyeti ise 500 liradan başlıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Mart 2014 12:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Böcek temizleme maliyeti 500 TL

Kaan Zenginli/İstanbul

Son yılların en büyük yasadışı dinleme skandalı vatandaşta büyük paniğe yol açtı. Ev, ofis ve cep telefonu dinlemelerinin önüne geçmek isteyen vatandaş, bu alanda uzmanlaşan şirketlerin kapısını çalıyor. Şirketlere gelen müşteri talepleri ise yüzde 100 arttı. Gizli dinleme ve izleme temizliği yaptırmak isteyenler arasında yalnızca işadamları yok. Bu tür şirketlerinin kapısını çalanlar arasında avukatlar, doktorlar, oteller ve hatta süpermarketler bile var.

Bir ofisi ya da evi böcek diye tabir edilen dinleme veya izleme cihazlarından temizlemenin maliyeti ise 500 liradan başlıyor. 100 metrekare bir ofisin kamera ve böceklerden temizlenmesinin fiyatı 500 ila 800 lira arasında değişiyor. Fiyatı 1.000 TL'yi bulan arama çeşitleri de var.

İşler yüzde 100 arttı

Bir ofisin dinleme veya izleme cihazlarından arındırılması işlemi 2 saat sürüyor. Böcek veya gizli kamera bulunması durumunda yetkililer arama yaptıran kişiyi savcıya yönlendiriyor.

Son bir aydır verdikleri hizmet sayısının yüzde 100 arttığını söyleyen şirket yetkilileri "Neredeyse her gün bir temizliğe gidiyoruz. Özellikle işadamları ofislerini temizletmek istiyor. Evinde de kontrol yaptırmak isteyenler oluyor" dedi. En fazla talebin İstanbul ve Ankara'dan geldiğini belirten yetkililer "Bizim cihazlar son teknoloji. 60 bin dolarlık ekipmanlar. İşlere yetişemediğimizden yeni ekipman siparişi vereceğiz. Umarım bu furya uzun süre devam eder. Yeni yatırıma giriyoruz sonuçta" dedi.

Cihaz satışları patladı

Uzman firmalardan yardım almayarak, işyeri ve ofislerini kendileri temizlemek isteyenler de oluyor. Vatandaşta tedirginlik yaratan dinleme olayı sonrası böcek temizliği yapan cihaz satışları patladı. Ağırlıklı satışı Eminönü ve civarı olan cihazların satış fiyatı ise 500 ila 1.500 TL arasında değişiyor. Cihazların çoğunun üretim yeri ise Çin. Uzmanlar ise ürünlerin kesin sonuç vermediğini ve mutlaka bir şirket ile çalışılması gerektiğini söyledi.

Süpermarketler de istiyor

Son dönemde işlerinin katlandığını belirten böcek arama ve temizleme şirketlerinden bir yetkili başından geçen bir olayı şöyle anlatıyor: "Genelde iş adamlarından teklif alıyoruz. Ofislerinin temizliği için arıyorlar. Bunun yanında doktorlar, avukatlar ve oteller de bu tür taleplerde bulunuyor. Ancak geçenlerde bir sü-per market sahibi aradı ve ofis bürosu dahil olmak üzere tüm marketi arattırdı. Vatandaşların ne kadar tedirgin olduğunu buradan daha iyi anlayabiliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber