Erdoğan'dan köşk talimatı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları konusunda kurmaylarına ve milletvekillerine "Köşk konusunda polemiğe girmeyin. Şu an tartışmak zamansız ve gereksiz. Gerginliğe prim vermeyin" talimatı verdi. Erdoğan, Köşk'e çıkacak isim üzerinde gerekirse "uzlaşma" arayacaklarının da mesajını verdi.

Başbakan Erdoğan, 2007 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda kurmaylarından ve milletvekillerinden tartışmalardan uzak kalmalarını istedi. Erdoğan, son olarak TBMM Başkanı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı Köşk tartışmalarıyla ilgili "polemiğe girmeyin" talimatı verdi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantısında da konuyu gündeme getiren Başbakan Erdoğan, grup ve parti yönetiminden de milletvekillerini uyarmalarını istedi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına girmeyin" diyen Erdoğan, seçimlerin şimdiden tartışılmasının zamansız ve gereksiz olduğunu kaydetti. Erdoğan'ın, "Şu an tartışılması zamansız ve gereksiz. AK Parti olarak bu tür tartışmaların içinde olmayın ve prim vermeyin. Bizim gündemimizde böyle bir konu yok. Zamanı geldiğinde o konuyu konuşuruz. Erken konuşmak sorunu çözmez, aksine daha da karmaşık hale getirir" dediği öğrenildi.

Erdoğan ayrıca, Köşk'e çıkacak isim konusunda "uzlaşma" sinyali de vererek, gerekirse uzlaşma arayacaklarını ve gerginliğe prim vermeyeceklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber