Mart ayında öğretmen ataması yapmayacağız

Erdoğan, partisinin Muş Belediye Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2014 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mart ayında öğretmen ataması yapmayacağız

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında bir vatandaşın öğretmen atamalarıyla ilgili talebini dile getirmesi üzerine de, "Martta öğretmen ataması yapmayacağız. Biz 10 bin öğretmeni biliyorsunuz geçen ay atadık. Şimdi 40 bin öğretmeni ağustosta atayacağız. 40 bin öğretmen ağustosta, onun için biz her yerde bir kart böyle çıkarılıp da gösterildiği zaman onu yapan başbakanlardan değilim. Dürüst olacağız, doğru olacağız bizim bir planımız var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bizim aldığımız öğretmeni kimse almadı bugüne kadar. Bizim ayırdığımız bütçeyi kimse ayırmadı ve biz ayırmaya da devam ediyoruz. Okullarımızın sayısını artırmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Göreve geldikleri dönemde Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu ve bunun 820 milyar dolara ulaştığını dile getiren Erdoğan, "Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi" diye sordu. 10 yıllık dönemde 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını dile getiren Erdoğan, eğitimde de ücretsiz kitap uygulaması başlattıklarını, üniversite öğrencilerinin de burslarında artış gerçekleştirdiklerini ve yemek yardımıyla birlikte toplam 500 liraya ulaştırdıklarını söyledi.

Yurt dışında master ve doktoranın da önünü açtıklarını anlatan Erdoğan, sağlıkta yapılan yatırımların da aynı kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber