Prostatta erken teşhisin önemi

Adıyaman Özel Park Hospital Doktorlarından Üroloji Uzmanı Op. Dr. Necati Arıcı Prostat Hastalığında erken teşhisin önemine değinerek, 45 yaş ve üstü kişilerin hasta olmasalar bile yılda bir kez üroloji doktoruna gitmelerini önediklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2014 21:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Geç kalınan tedavilerde hastaların farklı sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Opr. Dr. Arıcı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, hastane olarak özellikle toplum sağlığı açısından büyük bilgilendirme kampanya ve çalışmalarının olduğunu dile getirdi. Prostat hastalığının bütün erkeklerde yaşla birlikte büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Opr. Dr. Arıcı, şunları söyledi:

"40-45 yaşlarından sonra erkeklerin hepsinin şikayetleri olmazsa bile mutlaka bir üroloji doktoruna yılda bir kez gitmelerini öneriyoruz. Bunun yanında bir erkek hastada idrar yapmada bir zorlanma, kesintili ve çatallı bir idrar yapma, idrar tazyikinde azalma, sık idrara gitme, ani idrara sıkışma, kesik kesik idrar yapma, gece idrara kalkma ve idrar yanması gibi şikayetler oluyorsa mutlaka bir üroloji doktoruna başvurmaları gerekmektedir. Başvurmazsa veya bazen geç başvurulduğunda maalesef mesane bozuklukları ve idrar kaçırmalarının önünü alamıyoruz. Böbrek yetmezliğine kadar gidebiliyor. Bunlar hep gizli oluyor. Gizli dediğimiz ağrısız olmasıdır. Hasta bunun farkına varamıyor. Bunun için bizim önerdiğimiz ve artık günümüzde güncel endoskopi kapalı yöntem ile yapılmaktadır. Hastanemizde de yeni cihazımız mevcut. Şu an en son gelişmiş teknoloji olympus bipolar prostat ve vakfururizasyon uygulamaktayız. Hastalarımız bir iki günde sağlıklarına kavuşup normal günlük yaşamlarına devam etmekteler. Park Hospital olarak amacımız hasta ve hasta yakınlarına son teknolojiyle en iyi hizmeti sunuh, onların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını sağlamaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber