Google ve Twitter'a ayrımcılık davası

İşadamı ve avukat Engin Yakut, İslam’ı öven ve ABD para politikasını eleştiren tweet'ler atınca önce Google üzerinden uyarıldı, ardından da Twitter hesabı donduruldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Mart 2014 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Google ve Twitter'a ayrımcılık davası

İşadamı ve avukat Engin Yakut, İslam'ı öven ve ABD para politikasını eleştiren tweet'ler atınca önce Google üzerinden uyarıldı, ardından da Twitter hesabı donduruldu.

YUNUS DOĞDU

Yakut bu gelişme üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'ayrımcılık' suçlamasıyla şikayette bulundu.

GOOGLE TÜRKİYE İFADE VERDİ

Yakut'un müracaatını inceleyen İstanbul 17'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, Twitter ve Google aleyhine tazminat davası açılmasına karar verdi. Davanın sanıkları ise Twitter Amerika, Google Amerika ve Türkiye. Soruşturma kapsamında Google Türkiye'nin yetkilileri geçen günlerde ifade verdi. Engin Yakut, İtalyan Sassari Üniversitesi'nden Dr. Vanni Piras, Adalet Bakanlığı Resmi Bilirkişisi Avukat Elif Kartal ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Profesörü Ahmet Caner Yenidünya'dan bilimsel mütalaa alarak dosyaya ekledi. Uzmanları, Twitter ve Google uygulamasının 'ayrımcılık suçu' oluşturduğunu belirtti.

DEMOKRASİYE AYKIRI EYLEM

Engin Yakut, "Twitter, Gezi olayları sırasında ülkemize büyük zarar verdi. Bir Türk olarak rahatsız olduğum için hukuk savaşı başlattım. Google ve Twitter'ın dünyaya hitap eden şirketler olmaları, onlara hukukun üstünde özel bir yetki vermez. İnternette bloke edilişim, insan hakları ve demokrasiye aykırıdıır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber