Kritik kararlar 30 Mart'a endekslendi

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin sonuçları, siyasetin gündemindeki pek çok kritik konuda domino etkisi yapacak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Mart 2014 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kritik kararlar 30 Mart'a endekslendi

ŞEBNEM HOŞGÖR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün katıldığı televizyon programında, Köşk seçimlerine ilişkin "Önce 30 Mart'ı görmemiz lazım" dedi. AK Parti'de pek çok kritik konunun akıbeti de Erdoğan'ın Köşk konusundaki kararıyla netleşecek.

- AK Parti kurmayları, alınacak yüzde 40-45 bandındaki oyun Erdoğan'ın adaylık olasılığının sürmesini sağlayacağını belirtiyor. Kurmaylar, Erdoğan'ın aday olması halinde genel başkanlığın en kuvvetli adayının Gül olacağını belirtiyor.

- AK Parti kulislerinde 30 Mart'ta yüzde 40 ve altında oy alınması durumunda ise, Erdoğan'ın cemaatin kendisini Cumhurbaşkanı seçtirmemeye yönelik planını bozmak için Köşk hayalini bir dönem ertelemekten çekinmeyeceği de konuşuluyor. Bu durumda Gül'ün aday gösterilebileceği belirtiliyor.

- Tüzükteki 3 dönem sınırlaması nedeniyle Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti'nin pek çok ağır topu 2015 seçimlerinde yeniden aday olamayacak. Bu nedenle Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olmaması durumunda 3 dönem kuralının kaldırılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

- Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Gül'ün AK Parti'nin başına geçmesi senaryosu çerçevesinde, Gül'ün milletvekili olmaması nedeniyle 2015 seçimlerine kadar Başbakanlığı kimin üstleneceği de merak konusu. Çözüm olarak genel seçimin öne alınması da konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber