2 milyon aileye kömür dağıtıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a, “kömür çuvalı” hediye ederek Meclis gündemine taşıdığı, “kömür yardımıyla” ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Mart 2014 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 milyon aileye kömür dağıtıldı

BAHAR ATAKAN

Yıldız, 2003-2013 arasında yardıma muhtaç ailelere dağıtılan kömürlerin tamamının yerli kömürlerden karşılandığını belirterek, "Bu amaçla kömür ihtal edilmemektedir" dedi.

17.2 milyon ton kömür

Söz konusu yıllar arasında yılda ortalama 2 milyon aileye kömür yardımı yapıldığına dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:

"2013 sonu itibarıyla yapılan toplam kömür yardımı miktarı 17.2 milyon ton civarındadır. Söz konusu yıllar arasında yardım alan vatandaşlarımıza dağıtılan kömürlerin nakliyesi için KDV dahil toplam 5 milyon 787 bin 74 lira nakliye bedeli ödenmiştir. Yardıma muhtaç ailelere kömür yardımı yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarında belirtildiği üzere yardım miktarı aile başı asgari 500 kilo olmakla beraber bu miktarın üzerindeki talepler ile ilgili karar alma ve talepleri değerlendirme tasarrufu ilgili valilikler, kaymakamlıklar ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına aittir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber