Öğrenciler, bıçaklanan öğretmenleri için eylem yaptı

Gaziantep İsmet Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri, dün biri okulun eski öğrencisi 2 kişi tarafından bıçaklanan okul müdürleri ve müdür yardımcısı için eylem yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Mart 2014 12:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrenciler, bıçaklanan öğretmenleri için eylem yaptı

GAZİANTEP'te, madde bağımlısı 2 kişinin okul müdürü ile yardımcısını bıçakladığı İsmet Paşa Anadolu Lisesi'nde bugün öğrenciler derse girmeyerek eylem yaptı. Yol kapatan ve ellerinde dövizlerle tepkilerini dile getiren öğrenciler, can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

Merkez Şehitkamil ilçesinin Kocaoğlan Mahallesi'nde bulunan İsmet Paşa Anadolu Lisesi'nin müdürü Ali Özpolat ile yardımcısı Ahmet Savaş Aksu, dün bir yıl önce ilişkisi kesilen okula girmelerine izin vermedikleri madde bağımlısı olduğu ileri sürülen Hüseyin Ö. ve Ulaş D. tarafından bıçaklandı. Tedavisine başlanan yaralılardan okul müdürü Ali Özpolat taburcu edilirken, müdür yardımcısı Aksu'nun ise tedavisine ise halen devam edildiği bildirildi.

Yaşananların ardından İsmet Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri bugün gittikleri okulda bıçaklı saldırıyı protesto etmek için ders yapmama kararı aldı. Öğrenciler daha sonra ellerinde yaşananları protesto eden ifadelerin yazılı olduğu dövizler ile Şoför Ali Caddesi'ni slogan atarak ulaşıma kapattı. Polisin önlem aldığı eylemde öğrenciler can güvenliklerinin olmadığını öne sürerek yetkililerin önlem almasını istedi. Polisin uyardığı öğrenciler, yolu ulaşıma açarak eylemlerini okul bahçesinde sürdürdü. Sınıfların pencerelerine çıkarak slogan atan öğrenciler, derse girmezken öğretmenler de okul dışında bekleyerek öğrencilerin eylemini uzaktan izledi. Yıllardır madde bağımlılarının okullarının etrafında dolaştığını kendileri ile öğretmenleri için risk oluşturduğunu ifade eden öğrenciler, "Burada yürümeye bile korkuyoruz. Neredeyse her gün okulla ilgisi olmayan kişiler öğrenci veya öğretmenlerle kavga ediyor. Burada sağlıklı eğitim alabilmek ve korkmadan okula gelmek istiyoruz. Bunun için de yetkilileri bu konuda duyarlı davranmaya çağırıyoruz" dedi.

Öğrenciler eylemlerinin ardından sınıfları yerine evlerine giderken, hastanede tedavisi süren lisenin müdür yardımcısı Ahmet Savaş Aksu'nun genel sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan okulun müdür ile yardımcısını bıçakladığı iddiasıyla gözaltına alınan Hüseyin Ö. ile Ulaş D.'nin sorgulamalarının sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber