Günde 30 doktor şiddete uğruyor

Türk Tabipleri Birliği her gün ortalama 30 doktorun şiddete uğradığını açıkladı. Şiddet mağduru doktorlar destek istiyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mart 2014 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Günde 30 doktor şiddete uğruyor

BURCU ÜNAL İstanbul

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, Türkiye'de her gün ortalama 30 doktorun şiddete uğradığını söyledi. İlhan, Sağlık Bakanlığı tarafından 2012 yılında uygulamaya konulan "Beyaz Kod" üzerinden günde ortalama 30 doktorun şiddet bildiriminde bulunduğunu söyledi.

TTB'nin istatistiğine göre sadece İstanbul'da yılbaşından bu yana 12 şiddet olayı yaşandı. Fakat İlhan, bu rakamların aslında buzdağının sadece görünen yüzünü yansıttığını vurguluyor. Doktorlar ise şiddetin her geçen gün daha da arttığına dikkat çekiyor. Diyarbakır'da çalışan Doktor Mustafa Tümerdem, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde 2 saat içerisinde 3 beyaz kod bildiriminde bulunulduğunu söylüyor. Doktorlar için esas zor olan ise şiddete uğradıklarında ve bunu bildirdiklerinde dahi yalnız kalmak. Bu doktorlardan biri de Mardin Midyat Devlet Hastanesi'nde görev yapan kardiyolog Mehmet Çelik.

Çelik, bir hastanın "Seni öldüreceğim. Kafana sıkacağım" diyerek tehditler yağdırması üzerine beyaz kodu aradı ve hastane güvenliğini çağırdı. Güvenlik Çelik'i korumaya alarak oradan çıkarttı. Ancak, Çelik'e beyaz koddan bir dönüş yapılmadı. Ölüm tehdidi üzerine tayinini isteyen Çelik, sonrasında da 1,5 ay içerisinde 2 kez daha 'beyaz kod'a bildirimde bulunmasını gerektirecek benzer durumlar yaşadı.

Diyarbakır'da Bismil Diş Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan Raziye Yavuz Gültekin de hem şiddete uğradı hem de 1 sene boyunca hak mücadelesi yürüttü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber