Müezzinoğlu: Nitelikli yatak oranını yüzde 95'lere çıkaracağız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin bütün bölgeleriyle sağlıkta sessiz bir devrimi büyük oranda başardığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2014 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: Nitelikli yatak oranını yüzde 95'lere çıkaracağız

Şırnak'ın Cizre Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Çocuk Servisi'nde tedavi gören çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, çeşitli hediyeler verdi.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Müezzinoğlu, sağlık hizmetlerinin daha iyi noktaya gelmesi için gerek Türkiye genelinde gerekse Şırnak ve Cizre'de yapacakları tespitlerden sonra yeni planlamalarının olacağını belirtti.

"Türkiye her bölgesinde bütün bölgeleriyle sağlıkta sessiz bir devrimi büyük oranda başardı. Ama şu anda fiziki mekanlar olarak yüzde 40 oranında başardığımız nitelikli yatak oranını inşallah önümüzdeki 4-5 yıl içinde yüzde 95'lere taşıyacağız" diyen Müezzinoğlu, 2018 yılında bütün fiziki mekanları son derece çağdaş ve modern hale getireceklerini buna Cizre, Şırnak, Van ve Batman'ın da dahil olduğunu ifade etti.

Ülkenin ekonomisiyle birlikte bütün her şeyin geliştiğini vurgulayan Müezzinoğlu, ama ülkenin istikrarını ve ekonomisini bozmak isteyenlerin bulunduğunu, 30 Mart'ta gerek Cizre, gerek Şırnak, gerekse Türkiye genelinde ülkenin istikrarını, bütünlüğünü bozmak isteyenlere gerekli dersin sandıkta verileceğini, istikrarın da bozulmayacağını aktardı.

Siyasi istikrar bozulmadığı sürece ekonomik istikrarın bozulmayacağını sözlerine ekleyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Ekonomik istikrarla bütün bu yatırımları ülkenin her bir köşesine taşıyacak ve inanıyorum ki, bu bölgeler yarınlara daha çok mutlu, güvenle ve kardeşlik içinde yürüyecektir. Biz istiyoruz ki, 76 milyon ülke insanımız bir, beraber, güçlü olalım, gelişelim ve büyüyelim. Bunu da 30 Mart akşamından sonra elbirliğiyle güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Zaten ekonomi gelişiyorsa sağlık çalışanlarımıza daha iyisini verme gayreti içindeyiz. Son 10 yıla baktığımızda zaten ciddi düzeyde de verdik. Bunu artırmayı da inşallah başaracağız. Yeter ki istikrarı ve kardeşliğimizi bozmayalım."

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra karayolu ile Şırnak'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber