Selçuk'tan Sezer'e sert eleştiri

Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin gündemiyle ilgili konulardaki tavrını eleştirdi. Selçuk'a göre Şemdinli savcısı konusunda büyük hata yapıldı.

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Türkiye'nin gündemini oluşturan konularla ilgili tavrını eleştirdi.

Sezer'in, Şemdinli olayları ve Danıştay saldırısından sonra ?bir tarafın sözcüsü gibi' davrandığını vurgulayan Selçuk, ?Cumhurbaşkanı kamplaşmaların yanında değil, birleştirici olmak zorundadır. Hukukçu bir cumhurbaşkanı ?Şemdinli iddianamesi yargının siyasallaştığını kanıtlamıştır' diyemez. Böyle bir olay Batı ülkesinde olsaydı kıyamet kopardı.? dedi. Kanal 7'de yayınlanan ve gazeteci Nazlı Ilıcak'ın sunduğu Sözün Özü programına katılan Selçuk, önemli açıklamalarda bulundu. Kışkırtıcı, militan nitelikli değerlendirmelerden kaçınılması gerektiğini kaydeden Selçuk, sağduyu çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Sezer'in Türkiye'nin gündemini oluşturan konulardaki tavrını eleştiren Selçuk, ?Şemdinli olayında ve Danıştay saldırısında Cumhurbaşkanı hemen tavrını koymuş, adeta bir tarafın sözcüsü gibi bir duruma girmiştir.? diye konuştu. Türkiye aydınlarının, bağışıklık sisteminin güçlü tutulması için Avrupa Birliği karşıtlarına malzeme vermekten kaçınmak zorunda olduğunu vurgulayan Selçuk, aksi takdirde hazırlanan tuzağa düşüleceğini kaydetti. Şemdinli savcısı konusunda büyük hatalar yapıldığını dile getiren Selçuk, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararlarının yargı denetimine açılması gerektiğini belirtti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber