Facebook hakaretine para cezası verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinden üzerinden hakaret eden B. B. ve F. D. adlı gençlere 6 bin 100 TL para cezası verildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Mart 2014 07:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Facebook hakaretine para cezası verildi

YASEMİN ASAN

Hükümeti hedef alan İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonundan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinden üzerinden hakaret eden B. B. ve F. D. adlı gençlere 6 bin 100 TL para cezası verildi. AK Partili yetkililer, internette sosyal medya siteleri aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine karşı yapılan hakaretleri mahkemeye taşıyor. Hükümeti hedef alan 17 Aralık operasyonundan sonra Facebook üzerinden hakaret eden 20'li yaşlarda olan B. B. ve F. D.'ye mahkeme 365 gün adli para cezası ile 6 bin 100 TL para cezası ile cezalandırıldı.

SÖZLERİ TESPİT EDİLDİ

Mahkeme, 22 yaşında F.D. ve 27 yaşındaki B.B adlı bir gençler sosyal paylaşım sitesi Facebook ortamında Başbakan Erdoğan'a hakaret ettikleri tespit etti. Facebook ortamında kendi adlarına oluşturdukları hesaptan yayınladıkları mesaj ve fotoğraflar ile Başbakan Erdoğan'a hakaret ettikleri tespit edilen B.B ve F.D.'ni hakeretlerine mahkeme 365 gün adli para cezası ile 6 bin 100 TL para cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber