3 kişiyi öldüren polise 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet

Elazığ’da eşi, kayınvalidesi ve kayınpederini 43 kurşunla öldüren Özel Harekatçı polis ile babası 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2014 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
3 kişiyi öldüren polise 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Özel Harekatçı polis memuru ve babasının işlediği iddia edilen cinayetlerin karar duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Selim M. (29) ile babası Mehmet M. (53), maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti bir tanığı dinledikten sonra öldürülen Zeliha M.'nin anı defterinden bazı notlar okudu. Zeliha M.'nin notlarında, "Yine gözümü morarttın, seni çok seviyorum ama beni bir kıza tercih ediyorsun. Neden bu hale geldik Selim" dediği ortaya çıktı. Sanığın notlarda yazanları kabul etmediğini belirtmesinin ardından mahkeme heyeti dava ile ilgili eksikliklerin tamamlandığı belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaa istedi. Savcı mütalaasında, her iki sanığın cinayetleri birlikte işlediği bu nedenle her ikisine de TCK 82/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan 2'şer kez ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Son sözleri sorulan sanıklardan Selim M., "Zeliha'yı keşke sevdiği insana verselerdi, benim başımı yakmasalardı" dedi. Baba M. ise, "Onlar kadar oğlumda suçlu, keşke benim başıma böyle bir şey gelmeseydi. Takdir mahkemenin" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti her iki sanık hakkında kasten öldürme suçundan dolayı ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiklerini açıkladı.

İLK DURUŞMADA CİNAYETİ ANLATMIŞTI

Cinayet zanlısı özel harekatçı polis Selim M. ilk duruşmada cinayetleri kendisinin işlediğini, babasının karışmadığını söylemişti. Zanlı o günkü ifadesinde, "Tartışma yaşandı, İlk önce kayınbabama sıktım. Ardından kapıyı açarken yakaladığım kayınvalidemi vurarak eve girdim Zeliha'ya ateş etmiştim. Silahımın mermisi bitmişti diğer silahımı çıkarıp onunla ateş etmeye devam ettim. Çıkarken kayınbabama tekrar ateş ettim. Daha sonra elimden düşen silahları babam almıştı" demişti.

Olay, 28 Eylül 2013 tarihinde Elazığ merkez Abdullah Paşa Mahallesi'ndeki bir evde yaşanmıştı. Van İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli 29 yaşındaki Selim, babası Mehmet M. ile birlikte gittiği kayınpederi Bayram, kayınvalidesi Ayten Sönmez ve boşanma sürecinde olduğu eşi Zeliha M.'yi öldürmüştü. Cinayeti baba ile oğlunun birlikte işlediği iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber