Bozdağ: Anayasa'ya da içtüzüğe de aykırıdır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Savcının sahip olduğu yetkileri kullanan Soruşturma Komisyonudur. Soruşturma Komisyonunun üyelerinin dışında bütün milletvekillerine kapalı olan hususu bütün milletvekillerinin önüne getirilmesi Anayasa'ya da içtüzüğe de aykırıdır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2014 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ: Anayasa'ya da içtüzüğe de aykırıdır

Fezlekelerle ilgili CHP'nin genel güreşme talebinin görüşüldüğü oturumda hükümet adına söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fezlekelerin Adalet Bakanlığı'na gönderilmesi sürecini anlattı. Fezlekelerin Adalet Bakanlığı'na gelmesinden 26 gün sonra savcılığa geri gönderdiğini belirten ve 45 gün Bakanlıkta bekletildiği yönündeki iddiaların doğruyu yansıtmadığını söyleyen Bozdağ, "Bakanlıkta bizim inceleme yetkimiz yok, dosyanın içine bakma yetkimiz yok. Bakanlığın buradaki görevi sadece postacılıktır. Biz bunu genelgeye uygun davranması için iade ettik. Biz geldiği gibi göndermiş olsaydık bu seferde başka şeyler söylenecekti. Bu tartışmaların kimseye faydası yok. Yapılan işlem doğru mu yanlış mı, mevzuata uygun mu değil mi? Baktığınızda bizim yaptığımız işlem mevzuata uygundur" diye konuştu.

"Bakanlarla ilgili herhangi bir işlem yapılacaksa bu işlemi yapmanın yolu Anayasa'nın 100. Maddesi açıkça ifade ediyor. Savcıların yazısı değil, milletvekillerinin kararı ile bu ancak mümkün olabilir. Şimdiye kadar CHP'nin bir çoğunluğu var, 55 milletvekili ile bu önergeyi bugüne kadar verebilirdi. 17 Aralık'ta Türkiye'nin gündemine gelen bu tartışma çerçevesinde CHP Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önerge verebilecekken bugüne kadar niye vermediniz" diyen Bozdağ, CHP'nin bu önergeyi bugüne kadar verebileceği halde vermediğini, siyaseten bunu kullanmak için yaptığını belirtti. Bozdağ, "Şimdi meydanlarda dolanıp orada burada konuşup meseleyi başka bir noktaya taşımayın" açıklamasında bulundu.

Fezlekelerin bütün milletvekillerinin bilgisine açılmasının Anayasa ve içtüzüğe aykırı olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ, "Savcının sahip olduğu yetkileri kullanan Soruşturma Komisyonudur. Soruşturma Komisyonunun üyelerinin dışında bütün milletvekillerine kapalı olan hususu bütün milletvekillerinin önüne getirilmesi Anayasa'ya da içtüzüğe de aykırıdır" şeklinde konuştu.

Tarafsız bir komisyon kurulması gerektiğinin altını çizen Bakan Bozdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Partizanca tavır takınmayı içtüzük yasaklıyor. Siz vermediniz ama 3-4 Sayın Bakan Meclis Başkanlığı'na müracaat ettiler, Soruşturma Komisyonu kurulmasını istediler. AK Parti grubu da buna uydu, Soruşturma Komisyonu kurulması önergesi verdi. Samimiyseniz bunu 18'inde verecektiniz, şimdi seçimin arifesinde olağanüstü toplantıya çağırıyorsunuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber