KEY parasının 750 milyonu hazır

Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut Edindirme Yardımı (KEY) kesintilerinde hak sahiplerine ödenecek 1.8 milyar YTL'nin 750 milyon YTL'sinin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hesaplarında hazır olduğu öğrenildi.

Emlak Konut GYO'nun hasılat paylaşım esasıyla, Ataşehir'deki Kentpluss, Uphillcourt ve My World projelerindeki konutların tamamının satılmasının ardından yaklaşık 1 milyar YTL'lik gelir elde etmesi bekleniyor. İzmir Mavişehir ve Çekmeköy'deki İdealist Kent projelerinden sağlanacak cironun da 300 milyon YTL civarında olacağı tahmin ediliyor. Böylece 5 projeden şirketin kasasına girecek 1.3 milyar YTL, KEY hesaplarının tasfiyesinde kullanılacak.

İsteyene hisse senedi
KEY hesaplarının tasfiyesinde isteyene hisse senedi, isteyene ise nakit para verilmesi planlanıyor. Bunun için de ödenmiş sermayesi 649 milyon YTL olan Emlak GYO'nun halka arzına ilişkin çalışmalar sürüyor. Hisse senedini tercih edenlere ödemenin tamamı peşin, nakit parayı tercih edenlere ise 2 yıl içinde 3 ayda bir nakit ödeme yapılacak. Konuyla ilgili tasarı TBMM komisyonlarında bulunuyor.

Emekli Sandığı belirledi

1987 - 1996 yılları arasında 9 yıl süreyle yapılan KEY kesintisi toplam 6 milyon kişiyi ilgilendiriyor. 6 milyon hak sahibine ortalama 300'er YTL verilmesi bekleniyor. Emekli Sandığı, KEY hesaplarında kimin ne kadar hakkı olduğunu belirledi. SSK'nın da bildirimi önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

Emlak GYO'nun yüzde 61'i KEY hesaplarında, yüzde 39'u ise TOKİ'ye ait bulunuyor. KEY hesaplarının tasfiyesinin ardından Emlak GYO'nun tamamı TOKİ'ye geçecek. Hesapların tasfiyesinde Emlak GYO'nun net aktif değeri baz alınacak. Şirketin değeri 3 milyar YTL. Buna göre KEY hesaplarını tutarı 1 milyar 830 milyon YTL.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber