YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, YÖK Yasa Taslağını, Sezer ve Erdoğan'a sundu

Haber Giriş : 23 Ocak 2004 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, YÖK Yasa Taslağını, Sezer ve Erdoğan'a sundu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, Yükseköğretim Yasa Taslağı'nı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğunu, ancak taslak üzerindeki çalışmaları bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüteceklerini belirtti. Prof. Dr. Teziç, "Sayın Başbakan diyaloğun devam etmesini arzu ediyor" dedi.

Üniversiteye giriş sisteminin değiştirilmesi konusunun aceleye getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Teziç, "Politik, siyasi tercihle değil bunlara nasıl şekil verileceğinin sağlam zeminini oluşturmak lazım" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık yarım saat süren kabulünden sonra Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Teziç, "Bundan sonraki süreç, hemen Parlamentoya inme biçiminde değil. Benim bugün talep ettiğim, Milli Eğitim Bakanlığı ile oturup bir görüşme yapmamız. Nasıl bir yol izleyeceğiz, usuller neler olacak, bunları da yarın Milli Eğitim Bakanı ile görüşeceğiz" diye konuştu.

Gazetecilerin, "Hükümetin bir teklifi oldu mu?" sorusu üzerine Teziç, "Bunu yarın görüşeceğiz. Çünkü onların da bir taslağı var. Daha sonra içerikle ilgili bir değerlendirme yapacağız" dedi.
"Kabulde Başbakanın ne söylediğinin" sorulması üzerine ise Teziç, "Sayın Başbakan diyaloğun devam etmesini arzu ediyor, hem Başbakanlık'la hem de Milli Eğitim Bakanlığı'yla... Bu konu hassas bir konu. Onun için bunun sürekli değerlendirilmesi gerekiyor" yanıtını verdi.

Üniversiteye giriş sistemi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile detaylı bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Teziç, bu konunun sadece bu yılı değil, yükseköğretimin geleceğini ilgilendirdiğini belirtti.

Teziç, şöyle konuştu: "Bunun için çok dikkatli olmak lazım. Politik, siyasi tercihle değil, fakat bunlara nasıl şekil verileceğinin sağlam zeminini oluşturmak lazım. Meslek liseleri önemli ama meslek liselerine girip de ille de üniversiteye geçeceğim talepleri nasıl sonuçlandırılacak? Ailelerin, öğrencilerin endişeleri var. Bunların nasıl çözüme kavuşacağını birlikte çalışacağız."

Gazetecilerin, "Bu sene katsayılarda bir değişiklik olmayacak mı?" sorusuna Teziç, "Önümüzdeki yıllarda oturmuş bir sistemle yola çıkmamız lazım. Bir daha yaz boz tahtası olmayacak bir biçimde bunu değerlendirmek lazım" yanıtını verdi.

Gazetecilerin, "katsayılarla ilgili değişiklik olup olmayacağını adayların merak ettiğini" belirterek, değişikliğin bu yıla yetişip yetişmeyeceği yönündeki sorularını yinelemeleri üzerine Teziç, "Ben de merak ediyorum. Şu sırada ben bu konuda bir şey söylemek istemem. Tek başına benim temennimi söylemem yetmez. Çözüm de değil, ortalığı karıştırmaktan başka da bir işe yaramaz" dedi.

Yükseköğretim Yasa Taslağı'nı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de sunduğunu ifade eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, "Onun da zaten bir an evvel Başbakanlığa verilmesi yönünde bir arzusu vardı. Bunu da bugün yerine getirmiş oldum" diye konuştu.
Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber