Kuvvacılar kentlerde milis güçleri kuruyor

Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'a yönelik saldırıya isimleri karışan ulusalcı gruplar, kentlerde motorize milis güçleri kuruyor. İnternet ortamında ?Özel Büro' ve ?Kuvayı Milliye' isimleri altında örgütlenen bir grup ulusalcı, coplu, telsizli, 1 milyon kişilik teşkilat kuruyor.

Söz konusu milis gücü Kuvayı Milliye Derneği tarafından oluşturuluyor. Derneğin başkanı NATO Özel Harp Daire başkanı olduğu iddia edilen ve emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ. Derneğin Başkan Yardımcısı Ali Özoğlu, Tempo dergisine verdiği beyanatta, gerekirse silah bile kullanabileceklerini anlatıyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz söz konusu derneğin bu tür faaliyetlerine nasıl izin verildiğini anlayamadığını söylüyor. MİT Kontr-terör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür de hatırlanacağı gibi bazı özel oluşumların adam topladığını açıklamıştı.

Tempo dergisinin haberine göre sanal ortamda kendilerine ?Özel Büro' diyen, binlerce üyeye sahip olduklarını söyleyen bir ulusalcı grup internette duyuru yaptı. Duyuruda öncelikli olarak İstanbul içinde başta Kürt mafyası olmak üzere tüm şehir terörüne karşı bir girişim başlatıldığı, telsizli ve coplu motorize ekipler kurulacağı ve bu ekiplere katılmak isteyenlerin başvuruda bulunması isteniyor. Hatırlanacağı gibi MİT Kontr-terör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, bazı ulusalcı oluşumların çeşitli eylemlerde kullanmak için adam topladıklarını açıklamıştı.

İstanbul'da faaliyet gösteren Kuvayı Milliye Derneği'nin bir alt grubu olan Özel Büro'nun kurucusu Erkut Ersoy, her türlü terör örgütüne ve sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı mücadele ettiklerini söylüyor. Ersoy, halen gruplarının içinde 6 bin 214 görevli olduğunu iddia ederek, bu kişiler içinde subay, MİT ve polisten de yetkililer olduğunu öne sürüyor. Motorize ekip projesi ile ilgili yöneticilerinin Ali Özoğlu bulunduğunu kaydeden Ersoy, proje halindeki motorize milis gücünün öncelikli olarak İstanbul'un iki yakasında da görev yapacağını belirtiyor. Kendini ?Toplumsal Dönüşüm Yayınları' yayın yönetmeni ve Kuvayı Milliye Derneği başkan yardımcısı olarak tanıtan Ali Özoğlu ise kuracakları motorize ekipleri şu sözlerle anlatıyor: ?Mümkün olursa 1 milyon motorize ekip oluşturmayı planlıyoruz. Bu şu an için sadece bir fikir. Belki ilk olarak İstanbul'da 100 motor olarak yapacağız. Aynen Yunuslar gibi; ama Vespa tarzı motorlar olacak. Bizim motorize ekip projemizin temelini oluşturan en önemli şey, halka yardımcı olunması.?

Motorize ekiplerde görev yapanlara maaş ödeyeceklerini anlatan Özoğlu, motorize ekiplerin gerekirse silah kullanabileceği mesajı veriyor. Genelkurmay ile bir bağlantılarının olmadığını; ancak bunun ileride olmayacağı manası taşımadığını anlatan Özoğlu, birçok generalin kendileri ile birlikte hareket ettiğini kaydediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz ise dünkü yazısında dernek ve faaliyetlerini eleştirerek, ?Bir derneğin nasıl olup da bu tür faaliyetlerde bulunabildiği ve buna İçişleri Bakanlığı'nın, istihbarat kuruluşlarımızın nasıl olup da ses çıkarmadığı gerçekten ilginç. Belli ki 12 Eylül öncesine rahmet okutacak bir süreç adım adım geliştiriliyor ve bu herkesin gözünün önünde cereyan ediyor.? ifadelerine yer vermişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber