Bir hediye Mercedes de Sağlık Bakanlığı'nda...

Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Valisi'nin sanayicilerden aldığı hediye Mercedes'ten sonra Sağlık Bakanlığı'nda da benzer bir durum yaşandı. Sağlık Bakanlığı'nın, inşaat ihaleleri ve alım işlerinin altında imzası bulunan Strateji Geliştirme Başkanı Kenan Bozgeyik'in bir firma tarafından tahsis edilen Mercedes Vito'yu, makam aracı olarak kullandığı ortaya çıktı. Hakkında soruşturma başlatılan Bozgeyik, 20 günlük rapor aldı.

KOCAELİ Valisi Erdal Ata'nın Organize Sanayi Bölgelerinde (OSD) yer alan sanayicilerden aldığı hediye Mercedes'ten sonra benzer bir durum bu kez Sağlık Bakanlığı'nda yaşandı. Sağlık Bakanlığı'nın, inşaat ihaleleri ve alım işlerinin altında imzası bulunan Strateji Geliştirme Başkanı Kenan Bozgeyik'in bir firma tarafından tahsis edilen Mercedes Vito'yu, makam aracı olarak kullandığı ortaya çıktı. Hakkında 6 müfettiş tarafından soruşturma yapılan Bozgeyik'in, 20 günlük rapor aldığı öğrenildi. Daha önce Çevre ve Orman Bakanlığı'nda başmüfettiş olan Bozgeyik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından eski adı "APK" olan, Strateji Geliştirme Başkanlığı görevine vekaleten getirildi. Bozgeyik'in, bu göreve asaleten atanmasına ilişkin kararname, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından geri gönderildi. Bozgeyik, yaklaşık 2 yıldır bu görevi yürütüyor.

FİRMA TAHSİS ETTİ:

Bozgeyik'in, Sağlık Bakanlığı'na iş yapan bir firmanın tahsis ettiği, 06 AK 6374 plakalı Mercedes Vito'yu, makam aracı olarak kullandığı ortaya çıktı. Bozgeyik'in başkanı olduğu yer, Sağlık Bakanlığı'nın bütçesinin yapıldığı, yatırım kararlarının alındığı, döner sermaye merkezinin bağlı olduğu, ödeneklerin dağıtıldığı, parasal işlemlerle ilgili en önemli birim olma özelliğini taşıyor. İnşaat ihaleleri ödenek dağıtımında usulsüzlük yaptığı, bakanlığın iş yaptırdığı firmalarla "anormal" ilişkiler kurduğu iddiaları nedeniyle Bozgeyik hakkında 6 müfettiş tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldı. Görevden alınması beklenen Bozgeyik'in, bu soruşturmalar üzerine 20 günlük rapor aldığı öğrenildi.

USULSÜZ İHALE VERMİŞ:

Bozgeyik'in, Teftiş Kurulu Başkanı olarak RTÜK'e geçmek için de kulis yürüttüğü öğrenildi. Müfettişlerin, Bozgeyik'in bakanlıktan iş alan bir firmaya ait aracı kullandığını tutanakla belirledikleri ve soruşturma kapsamına aldıkları öğrenildi. Bozgeyik'in, 100 trilyon lirayı aşan ihaleleri, pazarlık usulüyle (davet yöntemiyle) istediği firmaya verdiği iddiası da soruşturuluyor. Bozgeyik'in yardımcısı Kibar Altunel'in de görevine son verildiği ve Sağlık Bakanlığı Başmüfettişliğine döndüğü öğrenildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber