Kamusal alan yasağı nasıl aşılır? İşte bir örnek...

Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODİTORYUMDA geçen öğretim yılı sonunda yapılan mezuniyet törenine, türbanlı oldukları gerekçesiyle bazı velilerin alınmaması üzerine kriz yaşanan Atatürk Üniversitesi'nde, yeni bir kriz yaşanmaması için bu öğretim yılında kamusal alan dışına çıkıldı.

 Atatürk Üniversitesi'ne bağlı fakülte, yüksekokullarda mezuniyet törenleri artık türbanlı öğrencilerin de katılımı ile fakülte bahçelerinde coşkulu biçimde kutlanıyor.

Kamusal alanlarda sıkı sıkıya türban denetimine uğrayan Atatürk Üniversitesi'ndeki öğrenciler, çareyi fakülte veya yüksekokul önendeki bahçelerde tören yapmakta buldu. Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinin fakülte önünde düzenledikleri mezuniyet törenine veliler de katıldı. Biyoloji Bölümü'nden mezun olan 70 öğrencinin arasında bulunan 28 türbanlı öğrenci, arkadaşlarıyla birlikte keplerini havaya atmayı ihmal etmedi.

Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Algur'un katılmadığı mezuniyet töreninde Doç. Dr. Mehmet Nuri Aydoğan, Doç. Dr. Ökkeş Atıcı, Yrd. Doç. Dr. Ümit İncekara, Yrd. Doç. Handan Uysal ve Araştırma Görevlisi Turgay Çakmak hazır ulundu. Temsili diplomalarını öğretim üyelerinin elinden alan türbanlı öğrenciler, ?Böylelikle kamusal alanı ihlal etmemiş olduk'' dedi.
Törene katılan velilerden Mesut Öztürk (52) ve Mehmet Akarsu (51), ?Açık alanda mezuniyet töreni daha güzel oldu'' diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber