İstanbul Emniyeti'nde 21 personel açığa alındı

İstanbul Emniyeti'nde tape operaysonu yapıldı. 21 personel açığa alındı.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 21 Mart 2014 20:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İstanbul Emniyeti'nde 21 personel açığa alındı

İstanbul Emniyeti'nde 21 personel, dinleme iddialarıyla ilgili olarak açığa alındı.

Açığa alınanlardan 11'i internet sistelerine ses kaydı ve tape sızdırmakla suçlanıyor.

10 personel ise Emniyet'teki kayıtları silmek ve yasadışı kayıt tutmakla suçlanıyor.

Emniyet müdürleri Yurt Atayün, Yakup Saygılı, Ömer Köse, Kazım Aksay açığa alındı. Silahlarına el konuldu


İstanbul'da, aralarında 2 şube müdürü ile bazı rütbelilerin de bulunduğu 21 polis, haklarındaki iddialar nedeniyle açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen Polis Teftiş Kurulu'nda görevli 2 polis başmüfettişi, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan 17 aralık operasyonundan sonra başlatılan soruşturma kapsamında Vatan Yerleşkesi'ndeki şubelerde bulunan bilgisayarları bilişim uzmanı polislerle birlikte inceledi.

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan 17 aralık operasyonunun merkezi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ndeki bazı bilgisayarlardan internet aracılığıyla bilgi sızdırılması suretiyle ''gizliliği ihlal'' suçunun işlendiğinin tespit edildiği iddia edildi.

Bu kapsamda, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan 17 aralık operasyonunda Vatan Yerleşkesi'nde görev yapan, daha sonra başka ilçelere ve polis okullarına tayin edilen aralarında 2 şube müdürü ile bazı rütbelilerin de bulunduğu 21 polis açığa alındı. (A.A)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber