Ergenekon'da gerekçe tamam temyiz başlıyor

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 7 bin sayfadan oluşan Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazımını tamamlandığını, redaktesinin de en kısa sürede yapılacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2014 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ergenekon'da gerekçe tamam temyiz başlıyor

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 7 bin sayfadan oluşan Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazımını tamamlandığını, redaktesinin de en kısa sürede yapılacağını bildirdi. Davayla ilgili Yargıtaydaki temyiz süreci başlayacak. Mahkeme, kararını 5 Ağustos 2013'te açıklamış aradan geçen 7 ayda gerekçeli kararı tamamlayamamıştı. Açıklamada yaklaşık 7 bin sayfadan oluşan gerekçenir redaktesinin de kısa sürede yapılacağını duyurdu.

GÖRÜLMEYE BAŞLANACAK

Gerekçenin açıklanmasıyla davanın temyiz sürecinin başlaması için gereken adım atılmış oldu. Mahkeme, kısa sürede redaktesini tamamlayacağını belirttiği gerekçeli kararı, Yargıtaya gönderecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında yapılacak incelemenin ardından hazırlanacak tebliğname, davaya bakacak Yargıtay 9. Ceza Dairesine iletilecek. Daire'de de incelemenin ardından duruşma günü verilerek dava görülmeye başlanacak.

İNCELEME SÜRÜYOR

Bu arada, HSYK 3. Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyeler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk hakkında, inceleme kararı vermiş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da inceleme kararını onaylamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber