İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Memur öğretmenler' haberimiz meclis gündeminde

İstanbul Mv. Mahmut TANAL'ın Milli Eğitim Bakanı'na yazılı sorusu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Mart 2014 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Memur öğretmenler' haberimiz meclis gündeminde

20 Mart 2014 tarihli aşağıdaki haberimizde "memur öğretmenler"in serzenişine yer vermiştik.

Memur öğretmenler haklarını geri istiyor

Bir gün sonra Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Mv. Mahmut TANAL, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'nın cevaplaması için yazılı soru önergesi vererek "memur öğretmenler" konusunu meclis gündemine taşıdı.

İŞTE O SORU ÖNERGESİ;

Milli Eğitim Bakanlığınca 06/05/2010 tarihinde yayınlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğininin 5. 12, 17, 21 ve 22. maddelerinde 31/08/2012 gecesi yapılan değişiklik ile memurlukta hizmet süresi esasına dayalı atama çeşidi olan "Kurum İçi İlk Atama ve Kurumlar Arası İlk Atama" yürürlükten kaldırılmıştır. Kurum İçi ve Kurumlar Arası atama kaldırılarak kamu görevi hizmetinde çalışan memurların tekrar KPSS'ye girerek puan üstünlüğüne göre atanma şartı getirilmiştir. Söz konusu değişiklik ile memur öğretmenler bir anda mağdur duruma düşmüşlerdir. Bu konu hakkında aşağıdaki sorularımın cevaplandırılması zorunluluğu doğmuştur.

1- Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında, 6 yıl dershanelerde hizmeti bulunanları KPSS şartı aramaksızın öğretmenlik kadrolarına atamalarını uygun görülürken, neden kamu hizmetinde bulunan memurlara KPSS şartı getirilmiştir?

2- Kamu hizmetinde bulunan memurların en üst öğrenim gördükleri mesleklerde çalıştırılmaları birçok mahkeme kararıyla hükme bağlanmışken böyle bir uygulamanın getirilmesi mahkeme kararlarına aykırılık teşkil etmez mi?

3- Kamu hizmetinin bütünlüğü göz önüne alındığında ilgili işlemin kamu işlerinin bütünlüğü ilkesine aykırılık teşkil etmez mi?

4- Memur öğretmenlerin bu mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır? Varsa ne aşamadadır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber