Yeditepe Üniversitesi'nde gerginlik

ATAŞEHİR'deki Yeditepe Üniversitesi kampüsü karşısına seçim çalışmaları için getirilen AK Parti'ye ait mobil seçim karavanın kaldırılmasını isteyen üniversite öğrencileriyle partililer arasında gerginlik yaşandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mart 2014 14:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yeditepe Üniversitesi'nde gerginlik

Olayın büyümemesi için olay yerine gelen çevik kuvvet polisi öğrencilerle partililer arasında set çekip güvenlik önlemi aldı.

Ataşehir'de bulunan Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşkesi girişinin karşısına AK Parti tarafından mobil seçim karavanı yerleştirildi. Saat 11.00 sıralarında bir grup üniversite öğrencisi, seçim karavanından rahatsız olduklarını belirterek kaldırılmasını istedi. Partililerle üniversite öğrencileri arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine çevik kuvvet polisi geldi. Öğrenciler, protesto gösterisi olarak polisin önüne önce kutu bırakıp içine para attı. Polisin kutuyu kaldırmasının ardından da aynı yere ekmek bıraktı. Öğrenciler hep bir ağızdan "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Hırsız var" ve "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde slogan attı. Karavan kaldırılana kadar eylemlerinin devam edeceğini belirten öğrenciler beklemeye devam ediyor. Üniversite önünde gerginlik devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber