Sağlık uzman yardımcıları 2 aydır bekliyor

Sağlık Bakanlığının açtığı uzman yardımcılığı sınavına giren adaylar 1,5 aydır sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Mart 2014 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık uzman yardımcıları 2 aydır bekliyor

Daha önce yayınladığımız bir haberde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bir yerel TV'de söylediklerine, açıklık getirmesini istemiştik. Ancak Bakan bey susmayı tercih etmiştir. Binlerce aday, gerçekten yeni bir alım olmayacağını öğrenmek istiyor ama Bakan bey bu talepleri görmemezlikten geliyor. Haber için tıklayınız.

Ancak, Sağlık Bakanlığındaki sorunlar sadece bundan ibaret değil.

Sağlık Bakanlığı bu yılın başında uzman yardımcılığı sınavı açtı. Toplam 375 kişi alınacaktı. Sınav işlemleri 6 Şubat'ta sona erdi. Ancak aradan iki yakın zaman geçmesine rağmen Bakanlık hala bir açıklama yapmamıştır. Adaylar, sınavda bir şaibe mi olup olmadığını öğrenmek istemektedir.

Memurlar.net'e bilgi, veren adaylar "Bakanlığı aradığımızda ne zaman açıklanacağının belli olmadığını söylüyorlar. Twitter ve sosyal medya üzerinden bakan ve müsteşara ulaşma çabalarımızında sonucu alamadık. 375 kişinin alınacağı bu yerleştirmede binlerce kişi ve aileri, çevreleri sonucu bekliyoruz. Kimimiz iş yerinden sıkıntılı, kimimiz planlarını ona göre yapacak, kimimiz diğer sınavlara ona göre girecek. Yani herkes çok zor durumda. Bir de üstüne "içeriden sızan bilgiler" adı altında "sınavın iptal olduğu" "listelerin değiştiği" vs söylentiler geliyor." diyor.

Hiçbir kamu kurumunun, adayların gelecek planlamalarına engel olma hakkı bulunmuyor. Bu nedenle ne olduğu şeffaf bir şekilde adaylara açıklanmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber