Mecliste sığınak paniği

Haber Giriş : 29 Mayıs 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı'nın Meclis personeline ait sığınak krokisini dağıtması paniğe neden oldu. Bakan Aksu yaptığı açıklamayla ortamı yatıştırdı.

TBMM Başkanlığı'nın, milletvekillerine ve Meclis personeline Meclis'e ait sığınakları gösteren krokileri dağıtması paniğe neden oldu. Sığınak genelgesini gören CHP İzmir Milletvekili Enver Öktem, tedirginliğini soru önergesiyle Meclis'e taşıdı. Öktem'in endişesini gidermek İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya düştü. Sığınaklarla ilgili uygulamaların belirli bir risk ve tehdit durumunda ele alınmadığını vurgulayan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Meclis'teki uygulamanın TBMM'nin kalite sistem çalışmaları çerçevesinde personeli bilgilendirme amacına yönelik olduğunu açıkladı.

HERKESE SIĞINAK VAR

Halkın saldırılardan korunması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Aksu, Bayındırlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın müştereken hazırladığı yönetmeliğe göre, kamu ve özel konutlarda sığınak çalışmalarının belirlendiğini belirtti.

Öte yandan Türkiye'nin belki de en özel sığınaklarından birisi TBMM'de yer alıyor. Genel Kurul salonun altında yer alan sığınakta Meclis Genel Kurulu'nun mini kopyası, 20 odası ile Karargâh ve Kontrol Merkezi yer alıyor.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber