MİT, 3 soruya cevap arıyor

Devletin zirvesinin dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından MİT de jet inceleme başlattı. Kayıtlar, kurumun üstün teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarında inceleniyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Mart 2014 07:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
MİT, 3 soruya cevap arıyor

GÖKSEL ÇAĞLAV

Suriye krizinin görüşüldüğü toplantının ses kayıtlarının tahrif edilerek internete sızdırılmasıyla ilgili, bir taraftan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatırken diğer yandan da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ayrı bir çalışma yürütüyor. Jet hızıyla başlatılan araştırma, "casusluk faaliyeti" kapsamında ele alınıyor. İstihbarata karşı koyma kapsamında çalışmalarına devam eden MİT, ses kayıtları, "Kim ya da kimler tarafından nasıl kaydedildi, nereye servis edildi ve kimler tarafından internete yüklendi?" sorularının cevabını araştırıyor.

KAYITLAR İNCELENİYOR

Yüksek teknolojiyle donatılmış laboratuvarlara sahip olan istihbarat, ses kayıtlarını incelemeye başladı. Çıkan sonuçlar doğrultusunda ayrıntılı bir rapor hazırlamayı hedefleyen MİT'in, çalışmasını tamamlamasının ardından dosyayı, resen soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileteceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber